Cloenda de la quarta edició del Seminari sobre fons europeus

Els 241 participants han après quins instruments específics tenen a l'abast des de les administracions locals

Avui ha tingut lloc la cloenda de la quarta edició del Seminari sobre fons europeus: eines i oportunitats de finançament per als ens locals, organitzat per DIPLOCAT i les dues entitats municipalistes que formen part del consorci, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), amb la col·laboració del Departament d'Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) i la Diputació de Barcelona. Aquesta quarta edició, iniciada el setembre de 2023, ha comptat amb 241 inscrits, procedents d'ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres organismes locals, que s'han format sobre els fons i programes europeus de finançament, amb una especial atenció als fons Next Generation i al Pacte Verd Europeu. El seminari s'ha realitzat de forma telemàtica, amb dues sessions pràctiques presencials en què els alumnes van posar en pràctica els conceptes teòrics apresos durant el curs.

En la sessió de cloenda hi han pres part Eduard Rivas, president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i alcalde d'Esparreguera; Mireia Huerta, responsable tècnica de Projecció Exterior i institucional de l'Associació Catalana de Municipis (ACM); Antoni Montseny, director de relacions internacionals de la Diputació de Barcelona; Ismael Peña, director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC); Meritxell Serret, consellera d'Acció Exterior i Unió Europea; i Laura Foraster i Lloret, secretària general de DIPLOCAT. Tots han coincidit a destacar l'èxit d'inscripció i assistència i s'han felicitat per la bona col·laboració institucional. La Diputació de Barcelona s'ha incorporat com a nova col·laboradora en aquesta quarta edició.

Foraster ha explicat que DIPLOCAT té tres grans eixos de treball -connectar, projectar i capacitar- i que el seminari és un clar exemple del rol de capacitació del consorci. Amb el seminari s'ha format els treballadors dels ens locals per millorar els seus coneixements i augmentar les opcions d'accedir amb èxit a rebre finançament europeu. El seminari ha estat impartit per més d'una trentena d'experts, entre els quals hi ha funcionaris de la Comissió Europea, professors d'universitat, tècnics de la Generalitat encarregats de gestionar fons europeus, tècnics de diferents ministeris de l'Estat espanyol i tècnics d'ajuntaments que han obtingut finançament de fons europeus, que han aportat una visió global sobre els diferents fons i les eines i instruments específics que Europa posa a l'abast de les administracions locals.