Laura Foraster, nova secretària general de Diplocat

Foto: Generalitat de Catalunya

El president Torra presideix el ple de l'entitat que s'ha reunit aquest matí al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit aquest matí al Palau de la Generalitat el segon ple del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) des del seu restabliment. El 27 d'octubre de 2017, el Consell de Ministres espanyol, en aplicació de l'article 155, va acordar, entre d'altres mesures, la dissolució de l'entitat, que va estar en procés de supressió fins al 12 de juny de 2018, data en què el Govern català va acordar aturar el mandat de liquidació del consorci.

En la reunió del Ple de Diplocat d'avui, on també ha assistit el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, s'ha aprovat el nomenament de Laura Foraster com a nova secretària general de l'organisme.

Foraster és llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses per la UPF i en Humanitats per la UOC i té un màster en Estudis Europeus cursat a la KU de Leuven, a banda de formació específica en diplomàcia pública i en missions d'observació electoral. De 2012 a 2018 va ser la directora executiva de Diplocat i, prèviament, havia exercit com a cap de Gabinet del conseller de Comerç, Turisme i Consum (2003-2006) i d'Innovació, Universitats i Empresa (2006- 2010). Abans d'aquestes funcions, va treballar a Brussel·les, desenvolupant diferents tasques a la Comissió Europea, al Comitè de les Regions, a la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i al Parlament Europeu.