Set xefs catalans expliquen els elements essencials de la dieta mediterrània

En un conjunt de vuit vídeos fets a partir d'una iniciativa de la Farragut Fund de Nova York i la campanya #BooksAndRoses de DIPLOCAT

El passat mes d'abril i en el marc de la campanya #BooksAndRoses, DIPLOCAT i la Farragut Fund de Nova York van enregistrar 8 vídeos de promoció de la dieta mediterrània amb xefs i productes catalans. Pensats per al públic internacional, tots els vídeos de "How to... Mediterranean Diet" estan subtitulats en anglès i són curts.

En cadascun dels vídeos, un xef català de reconegut prestigi mostra un ingredient o conjunt de productes característics de la cuina catalana i la dieta mediterrània. Com que els vídeos es van enregistrar pensant en la celebració de la diada de Sant Jordi a Nova York, al final els xefs també fan una breu recomanació d'un llibre.

Els vídeos disponibles són els següents:

  • How to olive oil.Des de l'Empordà, Ferran Adrià parla de la importància de l'oli d'oliva per a la cuina catalana amb una senzilla i original recepta.
  • How to market.La xef i estilista de cuina Amanda Laporte visita el mercat de la Boqueria, mostra els productes que s'hi poden trobar i dona alguns consells a tenir presents quan es visita un mercat.
  • How to dessert. Christian Escribà explica com fer una crema catalana des de la seva pastisseria de Barcelona mentre explica l'origen històric d'aquesta recepta.
  • How to greens. Fina Puigdevall, del restaurant Les Cols d'Olot, fa una recepta amb verdures de temporada recollides prèviament a l'hort.
  • How to legume. Marc Puig-Pey, de la Fundació Alícia, parla de la importància dels llegums i fa la recepta de l'empedrat.
  • How to seafood. Mateu Casañas, des de Cadaqués, mostra la importància dels productes frescs del mar en la cuina catalana.
  • How to wine. Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca, parla de la diversitat de vins que es fan a Catalunya i les seves característiques.
  • How to Mediterranean Diet Q&A. En el darrer dels vídeos tots els participants dels anteriors vídeos responen un breu qüestionari sobre les seves preferències culinàries i gastronòmiques.