DIPLOCAT se suma a la Declaració de Barcelona sobre Polítiques del Temps

La signatura del document posa punt i final als actes de la Time Use Week que s'han fet aquests dies a Catalunya

Aquesta tarda s'ha signat al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona la Declaració de Barcelona sobre Polítiques del Temps. Es tracta de la primera declaració política internacional en polítiques del temps, signada per les principals institucions, organitzacions i centres de recerca mundials, que demana reconèixer el dret al temps com un dret de la ciutadania. La Declaració de Barcelona també fixa un full de ruta 2022-24 per aconseguir que la UE inclogui recomanacions concretes del dret al temps i es formalitzi l'Agenda Local i Regional del Temps.

L'acte de signatura l'ha encapçalat el president de la Generalitat, Pere Aragonès. En nom de DIPLOCAT, que forma part de les entitats signants, hi ha assistit la secretària general, Laura Foraster i Lloret.

DIPLOCAT i la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society (BTUI) van organitzar una sèrie de taules rodones sobre polítiques del temps amb experts internacionals els passats mesos de maig i juny. Justament dimarts passat es va presentar el document amb les aportacions i conclusions d'aquest cicle. En aquell acte, Foraster va explicar que "DIPLOCAT se suma a l'objectiu comú d'impulsar canvis horaris que ens homologuin a la resta d'Europa, per tal d'aconseguir horaris més racionals i saludables i així gaudir de més temps, economitzar-lo i fer-ne un ús més eficient".