El Ple de DIPLOCAT aprova el Pla de Treball de l'entitat per al 2022 

Pere Aragonès ha presidit per primera vegada el màxim òrgan de govern de l'entitat

Aquest matí s'ha reunit de manera telemàtica el Ple de DIPLOCAT, en una trobada que ha presidit per primera vegada el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que també és el president de DIPLOCAT i del Ple. Aragonès ha donat la benvinguda als assistents i ha qualificat DIPLOCAT com un "instrument clau per a la internacionalització de Catalunya, que permet donar a conèixer les veus i els actius del país arreu del món" i ha destacat "la pluralitat i la transversalitat del consorci, que són un clar reflex de la societat catalana". El president ha reconegut la bona feina feta per DIPLOCAT, especialment en temps de pandèmia, i ha animat el conjunt de la societat catalana a continuar treballant en la projecció internacional de Catalunya.

El Ple ha aprovat els pressupostos i el Pla de Treball de l'entitat per al 2022. El pressupost del consorci es manté en la mateixa xifra que els darrers anys (2M EUR). Pel que fa al Pla de Treball 2022, l'encarregada de presentar-lo ha estat la secretària general, Laura Foraster i Lloret, que ha agraït a les entitats membres del consorci les seves aportacions i col·laboració.

Entre les activitats previstes, Foraster ha destacat un viatge a Portugal organitzat a iniciativa d'UGT-Catalunya, que és membre del consorci, per impulsar un espai de reflexió i intercanvi de propostes i bones pràctiques amb els principals sindicats portuguesos que duen a terme polítiques socials. Aquest viatge, que es durà a terme amb la col·laboració de la Delegació del Govern a Portugal si la situació sanitària ho permet, està previst per al mes de febrer.

DIPLOCAT també organitzarà activitats en el marc de la Conferència sobre el Futur d'Europa (CoFoE) que impulsa el Parlament Europeu i està previst tractar temàtiques com ara la governança multinivell, el canvi climàtic o els moviments migratoris. També està previst fer una jornada sobre l'esport com a eina d'inclusió social conjuntament amb la Fundació del FC Barcelona, que també és membre de DIPLOCAT; col·laborar en els actes del 30è aniversari de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya; un curs sobre com actuar davant organismes internacionals i la UE; i alguna activitat de projecció internacional del Concurs de Castells de Tarragona si aquest es pot tornar a fer l'octubre de 2022.

Per la resta, es mantenen actuacions que ja s'han fet aquests darrers anys, com ara el monitoratge de la presència de Catalunya en mitjans de comunicació internacionals i xarxes socials; els cicles de debats digitals; la campanya #BooksAndRoses d'internacionalització de Sant Jordi; el programa de beques per ampliar estudis a l'estranger o les diferents publicacions digitals, aplegades a la col·lecció Àgora DIPLOCAT.

La cloenda del Ple ha anat a càrrec de la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, que ha agraït l'assistència a tothom, ha felicitat DIPLOCAT per la feina feta i ha lloat  l'empenta i el compromís de l'entitat a l'hora de dur a terme la feina de projecció internacional a partir de la col·laboració publicoprivada. La consellera ha animat les entitats consorciades a contribuir activament a l'elaboració del futur Pla Estratègic 2023-2027 de DIPLOCAT i ha mostrat la seva confiança que la renovació dels Estatuts de l'entitat pugui estar conclosa durant la primera meitat de l'any que ve.

Enllaços relacionats