DIPLOCAT participa en el Ple constitutiu del Consell de la Catalunya Exterior

Laura Foraster ha presentat breument el consorci i ha mostrat la seva voluntat de treballar plegats

DIPLOCAT ha participat aquest matí en la sessió constitutiva del Consell de la Catalunya Exterior, presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i en el que ha intervingut també la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, i la directora general de la Catalunya Exterior, Laura Costa Olivé.

DIPLOCAT disposa d'una vocalia en el Consell de la Catalunya Exterior, òrgan col·legiat que assessora el Govern sobre la política que s'ha de dur a terme en l'àmbit de les Comunitats Catalanes a l'Exterior.

Durant el seu torn d'intervenció, la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, ha presentat breument el consorci i ha mostrat la seva voluntat de treballar plegats. Posteriorment, Jordi Arrufat, gestor de projectes, ha presentat la principal iniciativa que DIPLOCAT porta a terme amb les comunitats catalanes a l'exterior des de l'any 2015, la campanya d'internacionalització de Sant Jordi coneguda amb l'etiqueta de #BooksAndRoses. Arrufat ha convidat les entitats presents a enviar comentaris i suggeriments de millora de la iniciativa. Des de DIPLOCAT s'ha remarcat que la diada de Sant Jordi té la potencialitat per arribar a ser una gran celebració global, que acosti ciutadans d'arreu del món a Catalunya, de la mateixa manera que l'any nou lunar és una celebració que representa la cultura xinesa i la diada de Sant Patrici ho fa amb la irlandesa.

Està previst que la propera reunió del Consell de la Catalunya Exterior es faci durant el mes de febrer de 2022.