Els becaris internacionals de DIPLOCAT expliquen la seva experiència a la consellera Alsina

La trobada s'ha fet en format telemàtic aquesta tarda

Les vuit persones beneficiàries del Programa de beques de DIPLOCAT que estan cursant actualment estudis de màster a l'estranger han tingut l'oportunitat avui de parlar sobre la seva experiència amb la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina. Els estudiants van iniciar els seus estudis de màster el passat mes de setembre i han aprofitat la pausa nadalenca per fer-ne un primer balanç.

La trobada ha estat telemàtica ateses les circumstàncies sanitàries. Els becaris i becàries han coincidit en valorar molt positivament l'experiència, tant des del punt de vista de la vivència personal com acadèmica. La consellera, per la seva part, ha destacat la importància de tenir professionals ben preparats en l'àmbit de les relacions internacionals a Catalunya.

Al seu torn, la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster, ha ressaltat  la tasca de capacitació que du a terme DIPLOCAT, tant amb el Programa de beques com mitjançant cursos especialitzats. DIPLOCAT atorga beques des de fa trenta vuit anys, i durant aquests anys, 302 estudiants s'han beneficiat d'aquests ajuts i han tingut l'oportunitat d'ampliar els seus estudis en un entorn internacional.

El programa de beques de DIPLOCAT permet la formació d'especialistes en qüestions relatives a la Unió Europea i les relacions internacionals, per tal que Catalunya disposi de professionals preparats per desenvolupar un rol actiu en aquests sectors i en les institucions, empreses i entitats catalanes amb projecció global.

Les persones becades d'enguany són quatre noies i quatre nois que fan estudis de dret internacional, estudis europeus, seguretat internacional, relacions internacionals i diplomàcia, i antropologia i desenvolupament a les universitats d'Amsterdam (Països Baixos), de Londres (Regne Unit), de Leiden (Països Baixos), Sciences Po (França), la London School of Economics and Political Science (Regne Unit),  i el Col·legi d'Europa de Natolin (Polònia).