La periodista Judy Dempsey rep el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2021

L'APEC ha pogut organitzar un acte presencial, que com cada any compta amb la col·laboració de DIPLOCAT

L'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, ha acollit aquest migdia el lliurament del premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista que atorga anualment l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC). La guardonada d'enguany és  Judy Dempsey (Dublín, 1956), periodista especialitzada en temes europeus amb una llarga trajectòria en mitjans com el Financial Times, The Economist o l'International Herald Tribune. Des dels anys 80 fins a l'any 2013, Dempsey ha informat sobre les guerres balcàniques, l'ampliació de la UE, l'arribada de l'euro, les conseqüències de l'11-S i l'evolució política d'Alemanya, des de Helmut Kohl fins a Angela Merkel.

El jurat del premi ha valorat "la capacitat d'anàlisi i vocació didàctica d'una periodista amb un impressionant recorregut per la primera línia del periodisme internacional, que ha cobert els principals capítols de la història recent de la UE amb l'àmplia perspectiva de treballar a cavall entre Brussel·les i Berlin". El jurat també ha valorat que enguany se celebra el 10è aniversari del bloc Strategic Europe, allotjat al web del think tank Carnegie Europe, que sota la direcció de Dempsey "és una eina clau per prendre el pols periòdicament a la UE". 

En edicions anteriors han rebut el premi Ernest Udina: Jaume Arias, Margarita Rivière, l'Agence Europe, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, Samuel Aranda, Can Dündar, Griselda Pastor, Jean Quatremer i Anna Bosch.

A banda de DIPLOCAT, el Premi Ernest Udina compta amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, la conselleria d'Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Enllaços relacionats