Cloenda de la 2a edició del Seminari sobre fons europeus

Els 180 inscrits han descobert i analitzat noves eines i oportunitats de finançament per als ens locals

El proppassat 2 de febrer va tenir lloc la cloenda de la segona edició del Seminari sobre fons europeus: eines i oportunitats de finançament per als ens locals, organitzat per DIPLOCAT i les dues entitats municipalistes que formen part del consorci, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), amb la col·laboració del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta segona edició, iniciada el setembre de 2021, ha comptat amb 180 inscrits que treballen en ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres organismes locals, que s'han format sobre el nou període de programació 2021-2027 dels fons i programes europeus de finançament i els fons Next Generation.

En la sessió de cloenda hi van prendre part Gerard Vives, director general de la Representació Institucional del Govern a l'Exterior i de la Unió Europea; Àlex Garrido, vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i alcalde de Manlleu; Maite Selva, vicepresidenta de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcaldessa de Begur; i Elisabet Moragas, gestora de projectes sènior de DIPLOCAT. Tots els representants de les entitats organitzadores han coincidit a destacar l'èxit d'inscripció i assistència.

Elisabet Moragas va explicar que DIPLOCAT té tres grans eixos de treball -connectar, projectar i capacitar-, i que el seminari és un clar exemple del rol de capacitació del consorci. Amb el seminari s'ha format els treballadors dels ens locals per millorar els seus coneixements i augmentar les opcions d'accedir amb èxit a rebre finançament europeu.

El seminari ha ajudat a millorar el coneixement de la realitat europea i ha estat impartit per més d'una trentena d'experts, com ara funcionaris de la Comissió Europea, professors d'universitat, tècnics de la Generalitat encarregats de gestionar fons europeus, tècnics de la delegació del Govern a Brussel·les i tècnics d'ajuntaments que han obtingut finançament de fons europeus, que han aportat una visió global sobre els diferents fons i les eines i instruments específics que Europa posa a l'abast de les administracions locals.

Cal destacar la col·laboració conjunta entre les entitats organitzadores, l'ACM, la FMC i DIPLOCAT, amb l'estreta col·laboració de la Unitat de fons europeus del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, que ha estat un factor clau per a l'èxit del seminari.

La darrera sessió va incloure un taller pràctic en què els alumnes van poder posar en pràctica els conceptes teòrics apresos durant els darrers mesos.

Enllaços relacionats