DIPLOCAT se suma als actes de commemoració dels 500 anys de l'estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa

Amb un debat el 3 de juny sobre valors europeus, en què hi participarà Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de l'UNESCO

Manresa celebra enguany el 500 aniversari de l'estada d'Ignasi de Loiola a la ciutat, on hi va viure una forta mística espiritual i de solidaritat amb la pobresa. Coincidint amb aquesta efemèride, DIPLOCAT, juntament amb l'Ajuntament de Manresa i el Departament d'Acció Exterior i Govern Obert, vol impulsar un debat sobre com s'ha transformat Europa durant aquest mig mil·lenni i cap a on encara el seu futur. L'objectiu final és fer una trobada europea de ciutats de la reforma i la contrareforma i per aquest motiu s'ha convidat a participar-hi a representants de Wittenberg, Rotterdam i Roma, a més de l'amfitriona Manresa.

També s'ha convidat Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de l'UNESCO i co-president del Grup d'Alt Nivell per a l'Aliança de Civilitzacions, a fer la xerrada inaugural sobre "Els valors de l'Europa actual". La jornada tindrà lloc a l'Auditori Plana de l'Om de Manresa el matí del dia 3 de juny i formarà part dels actes inclosos en la Conferència sobre el Futur d'Europa (CoFoE), el fòrum públic organitzat per la Unió Europea per fomentar la participació dels ciutadans en el debat sobre les prioritats i els reptes clau per al continent. L'esdeveniment comptarà amb l'actuació del grup Schola Gregoriana de Catalunya, ja que el cant gregorià és un estil musical que assoleix la plenitud durant aquesta època.

Inscripcions