Barcelona, nova Capital Mundial de les Polítiques del Temps

DIPLOCAT és una de les signatàries de la Declaració de Barcelona sobre Polítiques del Temps aprovada l'octubre de 2021

DIPLOCAT ha assistit a l'acte de presentació de Barcelona com a Capital Mundial de les Polítiques del Temps que s'ha fet avui al Saló de Cent de l'ajuntament de la capital catalana. Laura Foraster i Lloret, secretària general de DIPLOCAT, ha assistit a l'acte juntament amb representants d'altres entitats signants de la Declaració de Barcelona sobre Polítiques del Temps aprovada l'octubre de 2021 durant la Time Use Week.

Durant l'acte s'han presentat els diferents projectes que configuraran aquesta capitalitat els anys 2022 i 2023. Un d'ells és continuar impulsant la Xarxa de Governs Locals i Regionals per a les Polítiques del Temps, de la qual Barcelona n'és portaveu, i que està formada per ens locals i regionals de Catalunya, França i Itàlia. Durant aquests dos anys, la ciutat també continuarà acollint la Time Use Week.

DIPLOCAT va signar la Declaració de Barcelona juntament amb 75 institucions i centres de recerca de tot el món que reclamen el reconeixement del dret al temps com un dret bàsic de la ciutadania. La Declaració té com a objectiu desenvolupar i implementar polítiques del temps que millorin la qualitat de vida de les persones i tractar aspectes com l'impacte de la digitalització i el teletreball, la conciliació laboral i la mobilitat sostenible, entre d'altres. L'objectiu és que aquest compromís esdevingui el full de ruta per tal que la UE impulsi recomanacions específiques sobre el dret al temps en el període 2022-2024.