Un grup de periodistes internacionals viuen la festa de Sant Jordi a Barcelona convidats per DIPLOCAT

La delegació incloïa reporters d'Alemanya, Croàcia, Eslovènia, Marroc, Noruega, Polònia i Tunísia

Per aconseguir que la Diada de Sant Jordi sigui més coneguda arreu del món i en paral·lel a la campanya d'internacionalització que s'aplega sota l'etiqueta de #BooksAndRoses, ja fa uns quants anys que DIPLOCAT convida un grup de periodistes estrangers perquè puguin veure i viure l'ambient de la jornada en directe a Catalunya. Després de dues edicions en què aquest programa de visitants internacionals no s'ha pogut dur a terme per la crisi sanitària, enguany sí que s'ha tornat a fer. La delegació incloïa periodistes d'Alemanya, Croàcia, Eslovènia, Marroc, Noruega, Polònia i Tunísia.

Durant la seva estada a la capital catalana, els periodistes s'han reunit amb escriptors com Bel Olid i Màrius Serra, amb responsables de l'Institut Ramon Llull, amb la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, i amb la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret. També han visitat llibreries i entitats culturals com l'Ateneu Barcelonès, i han assistit al partit de semifinals de la Champions del Barça femení de futbol al Camp Nou. Finalment, el mateix dia de Sant Jordi, van ser rebuts per la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina.

Després de passejar per Barcelona envoltats de llibres i roses, els periodistes es van mostrar impressionats per les dimensions d'aquesta tradició i per la seva dimensió cultural i cívica, i van coincidir en assenyalar que als seus països seria impossible organitzar un esdeveniment similar.