Comença el curs sobre "Acció en organismes internacionals i europeus"

El curs és d'accés restringit i hi participen professionals que tenen relació amb instàncies internacionals i de la UE

Avui ha tingut lloc la primera sessió del curs "Acció en organismes internacionals i europeus", organitzat conjuntament per DIPLOCAT i l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI), en col·laboració amb el Departament d'Acció Exterior i Unió Europea i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Es tracta d'una formació no oberta al públic i d'accés restringit, que enguany compta amb 40 inscrits, adreçada exclusivament al personal de les administracions públiques de Catalunya i a les entitats membres de DIPLOCAT. El curs està especialment concebut per formar professionals que han d'actuar o tenir relació amb les instàncies internacionals, representant i defensant els propis interessos amb competència, eficàcia i flexibilitat.

Professors universitaris especialistes en relacions internacionals i Unió Europea i professionals que treballen en institucions d'aquest àmbit són els responsables d'impartir les sessions sobre el funcionament dels organismes internacionals, els instruments de cooperació i la presa de decisions, els canals de comunicació, els mecanismes d'influència, i les vies de participació i interlocució.  

El curs prioritza la vessant pràctica i l'exposició de casos de bones pràctiques per entendre la manera de fer i actuar d'aquestes instàncies internacionals. L'objectiu és fomentar la interacció amb aquests organismes internacionals i reforçar les capacitats per negociar-hi i relacionar-s'hi amb fluïdesa: com adreçar-s'hi, com incidir-hi, com conèixer-los i com treure'n el màxim partit.

El curs consta de 7 sessions, que s'allargaran fins a final de novembre.

Enllaços relacionats