El Ple de DIPLOCAT aprova el balanç d'actuació de 2021 

L'entitat va organitzar un total de 37 activitats, amb 159 ponents i 1.184 assistents, en un any encara molt marcat per la pandèmia

Aquesta tarda s'ha reunit de manera telemàtica el Ple de DIPLOCAT, en una trobada encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, que també és el president del Ple del consorci. Aragonès ha agraït la feina feta per DIPLOCAT al llarg de l'any passat i ha animat tothom a continuar treballant per la projecció internacional de Catalunya. També s'ha referit a la dinàmica de col·laboració entre DIPLOCAT i els membres que en formen part i ha dit que "la suma d'esforços i experiències són les que acaben convertint DIPLOCAT en una eina de gran potencial".

També ha participat en el Ple la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, que ha fet referència als nous estatuts del consorci, que s'estan acabant de redactar, i ha posat en valor que DIPLOCAT representa una transversalitat i un conjunt d'actors que són representatius del que ha de ser l'acció exterior del nostre país.

El Ple de DIPLOCAT ha aprovat el balanç d'actuació i els comptes de l'entitat corresponents a l'any passat. L'encarregada de presentar el balanç 2021 ha estat la secretària general, Laura Foraster i Lloret, que ha explicat que el segon any consecutiu de pandèmia lògicament ha afectat de ple la programació de l'entitat, però no ha impedit que s'organitzessin un total de 37 activitats, que van implicar 159 ponents i 1.184 assistents. Amb posterioritat, 1.700 persones més van mirar el contingut d'aquestes activitats al web de DIPLOCAT, que va acumular gairebé 20.000 visites al llarg de l'any.

Foraster ha destacat algunes de les actuacions dutes a terme i les ha exposat breument, com ara les eines de monitoratge de la presència de Catalunya en mitjans de comunicació internacionals i xarxes socials; els cicles de debats digitals; la campanya #BooksAndRoses d'internacionalització de Sant Jordi; el programa de beques per ampliar estudis a l'estranger o les diferents publicacions digitals, aplegades a la col·lecció Àgora DIPLOCAT. Finalment, la secretària general ha fet una repassada a la calendarització d'activitats, als indicadors d'assoliment d'objectius i a les xifres definitives de la liquidació pressupostària. Podeu consultar aquí el document complet de balanç de gestió de l'any 2021. En aquest annex es poden consultar algunes de les notícies sobre DIPLOCAT publicades l'any passat als mitjans de comunicació.

Han assistit a aquest primer Ple de DIPLOCAT de l'any 2022 representants de 25 entitats del total de 33 que estan representades al Ple. El president Aragonès s'ha acomiadat dels assistents dient que la propera convocatòria de Ple ordinari, si tot va com està previst, tornarà a ser presencial.