L'empresa tèxtil Yerse rep el VII Premi DIPLOCAT a la projecció empresarial catalana

De la mà del president de la Generalitat, en el decurs de la 35a edició dels Premis PIMES 2022

Anit va tenir lloc al Camp Nou de Barcelona l'acte de lliurament de la 35a edició dels Premis PIMES que organitza la patronal de les petites i mitjanes empreses PIMEC. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va lliurar el VII Premi DIPLOCAT a la projecció empresarial catalana a Yerse, empresa tèxtil de Sabadell. Les empreses finalistes del premi, que també van rebre un diploma acreditatiu, van ser Mobles 114, Aigua Sant Aniol, Formatges Montbrú, Ceràmiques Graupera i Verdcamp Fruits.

La secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, va felicitar els guardonats tot destacant que el premi instaurat per DIPLOCAT vol reconèixer el paper de les empreses a l'hora de promoure l'economia catalana i els seus valors arreu del món. El premi valora aquelles empreses que ajuden a projectar Catalunya a l’exterior amb una imatge d'excel·lència de país, donant a conèixer els seus actius i contribuint a millorar-ne la reputació internacional. En les edicions anteriors han estat guardonades Aranow, Scytl, Moritz, Ultramagic, Beabloo i Munich.

Yerse és una empresa familiar fundada el 1964 per Lluís Generó Domènech que es dedica al disseny i la creació de peces de roba femenina. Hi treballen una seixantena de persones, majoritàriament dones, i l'empresa destaca pel seu compromís de responsabilitat amb l'entorn, motiu pel qual es vinculen amb projectes d'inclusió social i treballen per minimitzar l'impacte ambiental en la seva producció. Disposen de botigues pròpies a Sabadell, Barcelona i Girona, a més de Madrid i Zarauz, i els seus productes es poden trobar a una trentena de països.

A l'acte celebrat anit hi van assistir unes 1.400 persones i durant la inauguració van prendre la paraula el president del FC Barcelona, Joan Laporta; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el president del govern espanyol, Pedro Sánchez; el president de PIMEC, Antoni Cañete; i el president de la Generalitat, Pere Aragonès. PIMEC és una de les 38 entitats que formen part del consorci de DIPLOCAT.