Nova iniciativa per a la internacionalització dels actors i actrius catalans

L'Acadèmia del Cinema Català i DIPLOCAT han organitzat la primera edició de Catalyst for Talent

L'Acadèmia del Cinema Català i DIPLOCAT han posat en marxa Catalyst for Talent, una nova iniciativa creada amb l'objectiu d'internacionalitzar el talent interpretatiu del cinema català i proporcionar als actors i actrius eines i consells pràctics per ampliar les seves carreres a altres països.

En la primera edició de Catalyst for Talent, que ha tingut lloc avuis'han organitzat dues taules rodones amb un  grup de professionals internacionals vinculats al càsting, i diversos actors i actrius catalans que han començat a fer les primeres passes en l'àmbit internacional, els quals han explicat  les seves experiències i han donat consells al nombrós públic assistent per afavorir la carrera internacional en un sector molt complicat i competitiu.

Més concretament, la primera taula rodona, titulada What do we look for in an actor?, moderada per l'acadèmica i també directora de càsting Luci Lenox, i que ha comptat amb la participació de Sophie Holland, Camilla-Valentine Isola, Natalie Chéron i el consultor Gary Broughton, s'ha centrat en debatre què volen els directors de càsting quan cerquen un actor internacional.

En la segona taula, moderada per Pep Armengol, i titulada All the world's a stage, s'ha parlat  de com construir una carrera internacional en l'àmbit de la interpretació. En aquest cas, els participants han estat Ricard Balada, Claudia Trujillo, Edu Lloveras i Claudia Bassols

La 1a edició de Catalyst for Talent  es clourà demà dijous 14 de juliol amb una trobada de contactes i treball en xarxa organitzada en el marc de la Festa d'Estiu del Cinema Català.