Presentació d'un documental sobre la conferència que la Societat de Nacions va fer a Barcelona el 1921

Es tracta d'un projecte del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis (CETC), en col·laboració amb DIPLOCAT i el Port de Barcelona

Ahir dilluns, 5 de setembre, es va estrenar el documental 'La Conferència de Barcelona i la Societat de Nacions: el naixement del multilateralisme modern'. La projecció es va fer al Saló Daurat de la Llotja de Mar de la capital catalana a les 19 hores.

Enregistrat entre Barcelona i Ginebra, el documental aprofundeix en la importància de la primera conferència intergovernamental de la Societat de Nacions, que va tenir lloc a Barcelona l'any 1921, amb la participació de delegats de 42 països, i va posar les bases del multilateralisme modern. Com a resultat de la conferència i gràcies a la tasca de la Societat de Nacions, es van signar els primers tractats internacionals, coneguts com els Convenis de Barcelona.

Aquest treball forma part dels actes institucionals de commemoració del centenari de la conferència, i ha estat impulsat pel Centre d'Estudis de Temes Contemporanis del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert i produït per ANIMASET, amb la col·laboració del Port de Barcelona i de DIPLOCAT.

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, va presidir l'acte de presentació, al qual també hi van assistir el director del CETC, comissari de la commemoració i codirector del documental, Manuel Manonelles, la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, i el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, entre d'altres.