Més de 300 estudiants s'han beneficiat del Programa de beques internacionals de DIPLOCAT

Quatre becàries i quatre becaris han començat enguany estudis euromediterranis i internacionals a Amsterdam, Leiden, Ginebra, Bruges i Varsòvia

La secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, s'ha reunit avui telemàticament amb les quatre becàries i quatre becaris que han marxat a l'estranger aquest curs acadèmic amb una beca DIPLOCAT per fer estudis euromediterranis i internacionals. El Programa de beques de DIPLOCAT concedeix cada any ajuts per fer estudis euromediterranis al campus de Natolín (Varsòvia) del Col·legi d'Europa, i beques per fer estudis en relacions internacionals, amb un enfocament més generalista, a qualsevol universitat estrangera.

Foraster ha felicitat les persones becades, que enguany han triat fer estudis de màster en desenvolupament internacional, estudis econòmics europeus, dret internacional públic, arbitratge internacional, afers transatlàntics i estudis interdisciplinaris europeus. Les universitats de destí són les universitats d'Amsterdam i Leiden (Països Baixos), l'Institute of International and Development Studies de Ginebra (Suïssa), i el Col·legi d'Europa, tant a Bruges (Flandes) com a Varsòvia (Polònia).

Laura Foraster ha destacat que l'objectiu d'aquestes beques és "formar personal especialitzat en qüestions relatives a les relacions internacionals, que en el futur puguin contribuir a la projecció internacional de Catalunya". Amb les convocatòries 2022-2023 ja són més de 300 els estudiants catalans que s'han beneficiat d'aquestes beques des de la fundació del programa l'any 1983.