Comença una nova edició del mercat internacional de documentals europeus i mediterranis

MEDIMED 2019

DIPLOCAT col·labora en l'organització del MEDIMED 20222, on es presentarà una selecció de 62 projectes de 24 països

Un any més, DIPLOCAT col·labora amb l'Associació de Productors Independents de la Mediterrània (APIMED) en l'organització de la 23a edició del mercat internacional de documentals europeus i mediterranis, MEDIMED 2022. D'avui dilluns i fins divendres dia 14, 250 professionals d'arreu del món prenen part de manera telemàtica en les activitats programades. Entre els participants hi ha representants de les principals televisions i distribuïdores internacionals.

El programa del mercat inclou un fòrum (Pitching) dedicat a una selecció de 28 projectes de 13 països; sessions informatives sobre  diversos temes relacionats amb la indústria del documental (Industry Talks); una selecció de 330 documentals produïts en el període 2021-22 a la regió euromediterrània (Docs Gallery); i una secció dedicada a 19 projectes en diverses fases de desenvolupament (Speedy Pitch Meetings). També hi ha espais per fomentar la coproducció entre països amb poca capacitat de finançament i territoris amb més ajudes estatals i una indústria audiovisual estable (New Players Pitch) i una secció que presenta 8 títols en fase de muntatge i a punt per l'estrena al circuit de festivals internacionals (Anti Pitch).

L'objectiu principal del mercat és posar en contacte productors independents i televisions internacionals, fons de finançament, distribuïdors, agents de venda i programadors de festivals, amb la missió de facilitar l'intercanvi comercial i professional i promoure la coproducció audiovisual entre Catalunya, la Unió Europea i els països del sud de la Mediterrània (Magrib, Pròxim Orient i Turquia). A l'edició d'enguany s'hi han acreditat 250 professionals de la indústria del documental, de més de cinquanta països, que representen 75 canals de televisió i 20 distribuïdores internacionals, a més de fons de finançament com Doha Film Institute (Qatar), Catapult Film Fund (EEU), Women Make Movies (EEUU) i Jordan Film Fund (Jordània), entre d'altres.

Sota la direcció de Sergi Doladé, el treball dut a terme en les 22 edicions precedents ha convertit el MEDIMED DOC Market en una cita ineludible per als professionals internacionals del documental. El MEDIMED està organitzat per l'Associació Internacional de Productors Independents de la Mediterrània (APIMED), presidida per la productora i membre del Consell Consultiu de DIPLOCAT Isona Passola, en col·laboració amb DIPLOCAT i el suport de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sitges.

Benvinguda en anglès de Laura Foraster i Lloret, secretària general de DIPLOCAT, als participants MEDIMED de 2022