Religions de tot el món es troben a Manresa per commemorar els 500 anys de l'estada de Sant Ignasi

Foto: Cruïlla de Camins

DIPLOCAT col·labora en l'organització del Fòrum Internacional Multireligiós Cruïlla de Camins, que tractarà temes socials i ambientals

El Fòrum Internacional Multireligiós Cruïlla de Camins va començar ahir a Manresa i convertirà la ciutat en capital religiosa mundial durant tres dies. A més de debatre sobre religiositat, l'objectiu de la trobada és parlar de reptes globals com la crisi social i ambiental i la sostenibilitat de les ciutats. El Fòrum, que compta amb la col·laboració de DIPLOCAT, és l'acte culminant de Manresa 2022, l'efemèride que commemora el 500 aniversari de l'estada d'Ignasi de Loiola a Manresa, on va escriure els seus exercicis espirituals.

Ahir diumenge, mig centenar de líders religiosos de 33 països van recórrer el tram final del camí ignasià entre l'Oller del Mas i la Cova de Sant Ignasi i van ser rebuts per l'alcalde de la ciutat, Marc Aloy, i el bisbe de Vic, Romà Casanova, a banda d'altres personalitats civils i religioses. A més dels líders religiosos i de figures internacionals del pensament i el coneixement, en la peregrinació hi van prendre part joves de diferents creences i la secretària general de Religions for Peace, Azza Karam, que és l'entitat amb seu a Nova York que organitza la trobada. Tots plegats van fer una meditació i oració conjunta a la Torre de Santa Caterina, a tocar de la capital del Bages.

Durant tres dies, el fòrum inclou xerrades, diàlegs, tallers i visites a llocs emblemàtics com el monestir de Montserrat o el temple de la Sagrada Família. Està previst que les conclusions de la trobada quedin recollides en el Pacte Mundial Multireligiós i Multisectorial per al Desenvolupament de Ciutats Resilients, Segures i Inclusives Manresa 2022, que se signarà dimecres.

Enllaços relacionats