La consellera Meritxell Serret participa en una trobada virtual amb els becaris i becàries de DIPLOCAT

Es tracta de 8 estudiants que estan fent estudis de màster a l'estranger

Les vuit persones beneficiàries del Programa de beques de DIPLOCAT que actualment estan fent estudis de màster a l'estranger van mantenir ahir a la tarda una trobada virtual per parlar sobre la seva experiència amb la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, amb el secretari d'Acció Exterior del Govern, Miquel Royo, i amb la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret.

Els estudiants van iniciar els estudis de màster el passat mes de setembre i van coincidir en valorar molt positivament l'experiència, tant des del punt de vista de la vivència personal com acadèmica. La consellera, per la seva part, va subratllar la importància de la formació de talent en l'àmbit de les relacions internacionals i la voluntat del Departament i de DIPLOCAT de posar-la en valor. "Escoltar, connectar i facilitar que se'ns escolti al món és una de les nostres prioritats" va dir Serret.

Per la seva banda, Laura Foraster va parlar de la tasca de capacitació que du a terme l'entitat, tant amb el Programa de beques com mitjançant cursos especialitzats. Des del 1983, any en què es va posar en marxa el programa, més de 300 estudiants s'han beneficiat d'aquestes beques. Foraster va explicar que el curs que ve, coincidint amb el 40è aniversari del Programa de beques DIPLOCAT, es farà un acte institucional de celebració.

El programa de beques de DIPLOCAT permet la formació d'especialistes en qüestions relatives a la Unió Europea i les relacions internacionals per tal que Catalunya disposi de professionals que puguin desenvolupar un rol actiu en aquests sectors i en les institucions, empreses i entitats catalanes amb projecció global. Enguany, les becàries i becaris de DIPLOCAT es troben cursant els seus estudis a Amsterdam i Leiden (Països Baixos), a l'Institut d'Estudis Internacionals i de Desenvolupament de Ginebra (Suïssa) i al Col·legi d'Europa, tant de Bruges com de Natolin (Polònia).