Llibert Ferri parla sobre l'antiga URSS i la Rússia de Putin amb integrants de la xarxa Alumni DIPLOCAT

Es tracta d'exalumnes del Màster en Diplomàcia i Acció Exterior i exbecaris del programa d'ajuts per estudiar a l'estranger de DIPLOCAT

Ahir va tenir lloc una activitat de la incipient xarxa Alumni DIPLOCAT, que està en fase de constitució i estarà integrada per exalumnes del Màster en Diplomàcia i Acció Exterior (MDAE), beneficiaris del programa de beques i ajuts de DIPLOCAT i antics estudiants en pràctiques. L'activitat va consistir en una trobada-sopar amb Llibert Ferri, periodista especialitzat en l'antiga Unió Soviètica, recentment guardonat amb el XVII Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista per part de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC).

La secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, va donar la benvinguda als assistents i va presentar el convidat. També va parlar de la intenció d'impulsar la xarxa Alumni DIPLOCAT, "per dinamitzar i fomentar la formació contínua entre els antics alumnes del MDAE, els exbecaris i els exestudiants en pràctiques de DIPLOCAT". Per la seva banda, Llibert Ferri va començar la seva intervenció citant declaracions de diverses personalitats sobre la guerra d'Ucraïna i després va oferir algunes idees pròpies i claus d'interpretació sobre la crisi actual, a més d'analitzar la trajectòria i el lideratge de Vladimir Putin.

Llibert Ferri va informar a TV3 durant vint anys (1987-2007) sobre l'antiga URSS i els països de l'òrbita soviètica, una àrea geogràfica que va viure grans canvis, des de la caiguda del mur de Berlín i la fi de l'URSS, fins a l'entrada a la UE i l'OTAN de molts països de l'antic bloc de l'Est. Ferri és autor de diversos documentals a TV3, ha fet col·laboracions en premsa escrita (ARA, El Temps) i ha publicat diversos llibres sobre el tema, com ara "Cròniques postsoviètiques" (Llibres de l'Índex, 1993), "Dies de roig i vermell" (Columna, 1999), "Memòria del fred" (Empúries, 2006) i "L'esclat de l'Est" (Eumo, 2008).