Presentació del programa de beques internacionals de DIPLOCAT a la Universitat de Barcelona

En un acte adreçat als qui volen estudiar, treballar o fer pràctiques a institucions i organismes europeus

Divendres dia 17 de febrer va tenir lloc a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona un acte en què es va presentar el projecte Ambaixadors UNICAT de les universitats catalanes, es va inaugurar el Club Alumni UB de Relacions Internacionals, i es va parlar del programa de beques internacionals de DIPLOCAT que funciona des de fa ja 40 anys.

Elisabet Moragas, gestora de projectes sènior de DIPLOCAT, va explicar les línies d'actuació de DIPLOCAT, resumides en el lema "Diàleg internacional: connectar, projectar i capacitar". És justament en aquest tercer eix de capacitació on s'emmarca el programa de beques, que possibilita que estudiants catalans puguin realitzar màsters en un entorn internacional i aprofundir coneixements de relacions internacionals o de la Unió Europea.

També van intervenir en l'acte Jan Butí, ambaixador UNICAT de la UB, que va explicar aquest les oportunitats que tenen els joves per fer pràctiques i treballar a les institucions i organismes europeus; Francesc Almendros, president del Club Alumni UB de Relacions Internacionals, que va parlar de la creació d'aquesta nova associació d'exalumnes; i Aleix Sarri, director de l'Oficina Europarlamentària de Junts per Catalunya, que es va referir a les diferents possibilitats per anar a treballar o fer pràctiques al Parlament Europeu.

Tots els oradors van coincidir en la importància que hi hagi catalans i catalanes als diferents organismes europeus i internacionals, ja que permeten aportar-hi la visió del país, i van animar els assistents a utilitzar les diferents vies i ajuts a la seva disposició per poder treballar en un entorn internacional. A l'acte, que va ser retransmès en directe per streaming, hi van assistir una trentena de persones.