Un món seduït per llibres i roses

Diplocat internacionalitza la Diada de Sant Jordi amb la campanya #BooksAndRoses i convidant periodistes estrangers a Catalunya

Com altres anys, Diplocat ha dut a terme les darreres setmanes una campanya per internacionalitzar la Diada de Sant Jordi i donar a conèixer la festa dels llibres i les roses arreu del món.

En el marc del programa de visitants internacionals, es va convidar un grup d'onze periodistes estrangers a passar el 23 d'abril a Barcelona i viure l'ambient de Sant Jordi en directe. Entre els periodistes n'hi havia d'alemanys, italians, grecs, eslovens, britànics, estonians i letons. La directora de l'Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, els va donar la benvinguda, i durant la seva estada van poder parlar amb escriptors, editors, llibreters i lectors, a més de ser rebuts pel president de la Generalitat, Quim Torra.

Aquí podeu veure alguns dels articles que han publicat:

Barcellona in festa per sant Jordi (Skytg24)

Hoffnung und Sorge in Katalonien (Deutschlandfunk)

Rozes, monstrs un neatkarības ilūzija (TVNET.LV)

Catalans spreading the love with unique romantic celebration (The National)

Εκλογές στη σκιά του Καταλανικού (Kathimerini)

Kataloonias on igal aastal 23. aprillil pidupäev, milles on ühendatud üleilmne raamatute ja valentinipäev (Tallinn TV)

Prihodnost Španije po volitvah (Radio Slovenia)

A més, en col·laboració amb l'Agència Catalana de Turisme, Diplocat va tornar a activar el web www.booksandroses.com i la campanya #BooksAndRoses a les xarxes socials per oferir informació de la festa de Sant Jordi en anglès i fer difusió d'activitats relacionades arreu del món. Enguany el web ha recollit i promocionat actes amb llibres i roses fora de Catalunya en un total de 86 ciutats de 37 països.

La campanya pretén mostrar la gran diversitat d'organitzadors i esdeveniments que hi ha al món al voltant del 23 d'abril. A alguns països s'intercanvien llibres i roses, altres aprofiten per fer conferències i presentacions de llibres, parades al carrer, concerts i concursos literaris. La major part d'actes es concentren a Europa Occidental i al continent americà.

El 2019 han destacat, per la novetat, un acte al carrer organitzat per l'oficina d'Acció a Seül (Corea del Sud), amb llibres d'autors catalans; un acte organitzat per primer cop pel Casal Català de Polònia a Varsòvia; i un acte organitzat conjuntament a Siracusa (Sicília) i Alessandria (Piemont) pels ajuntaments d'aquestes ciutats italianes, en col·laboració amb l'associació empresarial Confcommercio, consistent en regalar roses si es compraven llibres d'autors locals i es mencioanava el vincle amb la tradició catalana.