El Consell Consultiu de DIPLOCAT renova el seu compromís amb la projecció internacional de Catalunya

En una reunió presidida per Meritxell Serret, consellera d'Acció Exterior i Unió Europea

Aquest matí s'ha reunit el Consell Consultiu de DIPLOCAT, l'òrgan assessor de l'entitat que està integrat per 24 persones de reconegut prestigi i trajectòria internacional en els respectius àmbits. La trobada ha tingut format presencial i s'ha fet a Barcelona, però també ha tingut alguns assistents per via telemàtica. L'ha presidida la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, que ha estat acompanyada per la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, i el secretari d'Acció Exterior del Govern, Miquel Royo.

La consellera Serret ha donat la benvinguda als assistents i els ha agraït el compromís i el suport a DIPLOCAT i a la projecció internacional de Catalunya al llarg dels darrers anys. Serret ha definit DIPLOCAT com una "aposta de la societat catalana i una mostra més de la seva vocació d'obertura i de voluntat de relació i intercanvi amb la resta del món". Segons la consellera, un dels valors afegits de DIPLOCAT és la funció de connexió de diferents àmbits d'una societat catalana cada cop més diversa i multicultural. Ha afegit que el Consell Consultiu pot ajudar a aquesta tasca relacional i de promoure una societat catalana oberta al món.

Miquel Royo ha informat els membres del Consell Consultiu de la fase final de la renovació d'estatuts del consorci, amb el canvi de nom de DIPLOCAT per Catalunya Internacional, l'adequació a la normativa vigent en matèria de consorcis públics i modificacions en la governança interna. Per la seva banda, Laura Foraster els ha presentat les línies més destacades del Pla estratègic 2023-2026 i ha explicat que es tracta d'un programa continuista, en què es mantenen la missió, els valors i els eixos de treball, i es reforça l'objectiu de fer de Catalunya un referent fiable, compromès i rigorós en l'àmbit internacional.

El director de Premsa i Comunicació de DIPLOCAT, Martí Estruch Axmacher, ha pres la paraula per presentar-los un projecte de futur en què se'ls demanarà la participació. Es tracta d'una sèrie de vídeos de promoció de Catalunya adreçats al públic internacional en què els membres del Consell Consultiu expliquin breument algun element, tradició o indret de Catalunya que els agradi especialment. Estruch també els ha parlat de la campanya #BooksAndRoses d'internacionalització de Sant Jordi, en què també se'ls demanarà la col·laboració per a la campanya de l'any 2024.

Finalment, diversos membres del Consell Consultiu han intervingut i han agraït de manera unànime la convocatòria de la trobada i han manifestat la seva voluntat i bona predisposició a col·laborar amb el consorci i les seves activitats. Una de les qüestions que s'han debatut és quina és la millor manera de donar a conèixer Catalunya a l'estranger, més enllà de les vicissituds polítiques que hi pugui haver en cada moment.