Periodistes internacionals viuen en primera persona un Sant Jordi festiu i massiu a Barcelona

Convidat per DIPLOCAT, el grup incloïa reporters d'Alemanya, Colòmbia, Croàcia, Gran Bretanya, Itàlia, Marroc i Portugal

Per aconseguir que la Diada de Sant Jordi sigui més coneguda arreu del món i en paral·lel a la campanya d'internacionalització que s'aplega sota l'etiqueta de #BooksAndRoses, ja fa uns quants anys que DIPLOCAT convida periodistes estrangers a Catalunya perquè puguin veure i viure l'ambient de la jornada en directe i explicar-ho als seus respectius països. Després de dues edicions en què aquest programa de visitants internacionals no es va poder dur a terme per la covid-19, l'any passat es va reprendre. Enguany la delegació incloïa vuit periodistes d'Alemanya, Colòmbia, Croàcia, Gran Bretanya, Itàlia, Marroc i Portugal.

Durant la seva estada, els periodistes es van reunir amb escriptors com Ada Castells i Arià Paco; amb la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret; amb el director de l'Institut Ramon Llull, Pere Almeda, acompanyat de part del seu equip; i amb la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret. També van visitar Ona Llibres, on van poder parlar amb la directora Iolanda Batallé, l'Ateneu Barcelonès, on van ser rebuts per la presidenta Isona Passola, i el Cau Ferrat de Sitges. El programa també va incloure un concert de jazz al Palau de la Música Catalana, una exhibició castellera i el concert commemoratiu dels 50 anys de la Companyia Elèctrica Dharma al Palau Sant Jordi.

Diumenge, en concloure el programa de quatre dies i després de passejar per Barcelona envoltats de llibres i roses, els periodistes es van mostrar impressionats per les dimensions d'aquesta tradició i per la quantitat de gent de totes les edats que hi havia al carrer, i van coincidir en assenyalar que no havien viscut mai una experiència semblant relacionada amb la literatura.