El II Fòrum Iberoamericà dels Horaris i el Temps amplia sessions i durada

Organitzat per DIPLOCAT i la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society (BTUI)

Després de l'èxit de la primera edició, que va tenir lloc el setembre de 2022, DIPLOCAT i la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society (BTUI) organitzen ara el II Fòrum Iberoamericà dels Horaris i el Temps, que enguany amplia el nombre de sessions i s'allarga en el temps. El Fòrum acollirà esdeveniments virtuals, presencials i híbrids entre els dies 6 i 30 de juny.

L'objectiu d'aquest segon Fòrum és debatre sobre les maneres perquè el dret al temps es pugui incloure en l'agenda socioeconòmica i política a l'Amèrica Llatina. A aquest efecte es presentaran bones pràctiques dutes a terme a diferents llocs del món, entre els quals Catalunya. Al llarg de les sessions es comptarà amb la participació de més de 60 persones expertes procedents d'institucions públiques, acadèmiques i de la societat civil.

La inauguració del Fòrum anirà a càrrec de Laura Foraster i Lloret, secretària general de DIPLOCAT, i Marta Junqué, co-coordinadora de la BTUI, el dimarts 6 de juny a les 15 hores (horari de Barcelona). La sessió inaugural tractarà sobre De la pobresa del temps al dret al temps, amb la participació de Mercedes D'Alessandro, doctora en Economia per la Universitat de Buenos Aires i exdirectora d'Economia, Igualtat i Gènere al Ministeri d'Economia d'Argentina; Natalia Moreno, gerent del Sistema Nacional a la Vicepresidència de la República de Colòmbia, Ana María Tribín, especialista en polítiques públiques del Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament; i René Ramírez, investigador del Programa Universitari d'Estudis sobre Democràcia, Justícia i Societat de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic. La jornada serà moderada per la periodista Martina Rua.

La resta de sessions del II Fòrum tindran lloc en les dates següents:

  • 8 de juny: Temporalitats des d'Amèrica Llatina (coorganitzat amb la Universitat Autònoma Nacional de Mèxic i el Seminari d'Estudis sobre el Temps).
  • 9 de juny: Cruïlles sobre els usos del temps (coorganitzat amb la Universitat Autònoma Nacional de Mèxic i el Seminari d'Estudis sobre el Temps).
  • 13 de juny: Dret al temps per dormir i descansar millor.
  • 15 de juny: Temps de qualitat de cures per a les persones.
  • 16 de juny: Investigar i legislar els nous usos del temps a l'Argentina (coorganitzat amb la Legislatura de Buenos Aires i el Laboratori del Temps i l'Experiència).
  • 20 de juny:  El dret al temps, clau per a la resiliència de les ciutats.
  • 22 de juny: Dret al temps en les metròpolis: aplicació a la vall d'Aburrá  (coorganitzat amb l'Àrea Metropolitana de la vall d'Aburrá i la corporació Contigo Colombia).
  • 27 de juny: Donar temps a les persones cuidadores: reflexions i experiències.
  • 29 i 30 de juny: Women Deliver Bogotà (coorganitzat amb l'Alcaldia Major de Bogotà).

El II Fòrum Iberoamericà dels Horaris i el Temps compta amb la col·laboració de diverses institucions, com ara l'Associació Iberoamericana dels Bancs de Temps, l'Ajuntament de Barcelona, el Centre de Recerques Interdisciplinàries en Ciències i Humanitats (CEIICH), el Centre Iberoamericà de Desenvolupament Estratègic Urbà (CIDEU), el Consell Llatinoamericà de Ciències Socials (CLACSO), el Govern de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa Mundial de Governs Locals i Regionals per les Polítiques del Temps.

Inscripció prèvia