El Ple de DIPLOCAT aprova el balanç d'actuació del 2022

El màxim òrgan de govern de l'entitat, presidit per la consellera Meritxell Serret, ha rebut també l'informe de compliment del Pla estratègic 2019-2022

Aquest migdia s'ha reunit de manera telemàtica el Ple de DIPLOCAT, en una trobada que ha presidit la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, per delegació del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que és el president de DIPLOCAT i del Ple. Serret ha donat la benvinguda als assistents, ha agraït a totes les entitats que formen part del consorci la seva implicació i disponibilitat, i les ha animat a continuar treballant a nivell internacional.

El Ple ha aprovat per unanimitat el balanç d'actuació corresponent al 2022, amb la liquidació financera corresponent, així com l'informe d'auditoria i els comptes anuals de l'any passat. L'encarregada de presentar el balanç ha estat la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, que ha assenyalat que el 2022 ha estat el de la normalització després de la pandèmia de la covid-19, fet que ha permès organitzar un total de 39 activitats i recuperar-ne algunes que durant els anys anteriors s'havien hagut de deixar de fer, com ara els programes de visitants internacionals i els viatges a l'estranger amb intercanvis de bones pràctiques.

A continuació s'ha presentat l'informe de compliment del Pla estratègic 2019-2022. L'encarregada de fer-ho també ha estat la secretària general de l'entitat, que ha explicat que l'objectiu és "fer balanç i retre comptes tant davant la ciutadania com davant les entitats membre del consorci representades al Ple, com correspon per transparència a qualsevol organisme que rebi finançament públic". Foraster també ha dit que hi ha dos motius que fan que aquest balanç sigui especial: en primer lloc, perquè el 2019 es va reprendre l'activitat pública després de l'intent fallit de liquidar l'entitat, i en segon lloc, perquè la pandèmia de la covid-19 ha marcat de ple aquests anys i ha obligat a reformular en gran part les actuacions i la manera de treballar de DIPLOCAT.

D'entre les xifres incloses en l'informe de compliment del Pla estratègic 2019-2022 destaquen les següents:

  • 120 activitats organitzades, amb 6.900 assistents, 640 ponents i 9.995 visualitzacions dels vídeos que les recullen
  • 47 informes de monitoratge de Catalunya a l'estranger
  • 35 beques per fer estudis internacionals i euromediterranis a l'estranger
  • 43 publicacions (en català, castellà, anglès, francès i alemany)
  • 33.912 seguidors a xarxes socials
  • 52.637 visites web, de les quals més de la meitat de fora de Catalunya
  • 2.567 subscriptors al butlletí electrònic
  • 159 impactes mediàtics

Entre els darrers punts a tractar hi havia la informació sobre l'estat de tramitació de la modificació dels Estatuts del consorci. La consellera Serret ha explicat que el procés es troba en la fase final, que s'han prioritzat els acords i el consens amb les entitats membres per davant de la rapidesa en la tramitació, i que ara cal esperar la constitució dels nous ajuntaments i diputacions per poder encarar la recta final.