L'obrador de galetes artesanes El Rosal rep el VIII Premi DIPLOCAT a la projecció empresarial catalana

En el decurs de la 36a edició dels Premis PIMES 2023

L'empresa de galetes artesanes El Rosal va rebre anit el VIII Premi DIPLOCAT a la projecció empresarial catalana en un acte que va tenir lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona i al qual van assistir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboní, entre d'altres autoritats. El guardó forma part de la 36a edició dels Premis PIMES que organitza la patronal de les petites i mitjanes empreses PIMEC, una de les 38 entitats que formen part del consorci de DIPLOCAT. Les empreses finalistes del premi a la projecció empresarial catalana, que també van rebre un diploma acreditatiu, van ser Freshly Cosmetics, Can Bech, Soruka, Tèxtil Olius i Heura.

La secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, va felicitar els guardonats tot destacant que el premi vol reconèixer el paper de les empreses a l'hora de promoure l'economia catalana i els seus valors arreu del món. El premi valora aquelles empreses que ajuden a projectar Catalunya a l'exterior amb una imatge d'excel·lència de país, donant a conèixer els seus actius i contribuint a millorar-ne la reputació internacional. En les edicions anteriors han estat guardonades Aranow, Scytl, Moritz, Ultramagic, Beabloo, Munich i Yerse.

El Rosal és una empresa fundada el 1920 per Josep Serra a Tàrrega que es dedica a la fabricació de galetes artesanes. Lluís Serra, fill del fundador, va continuar la tasca fins a la seva jubilació l'any 2001, moment en què es va oferir a l'Associació Alba la possibilitat de continuar amb el negoci. Aleshores, l'entitat inicia un procés d'aprenentatge per elaborar galetes fent servir la mateixa fórmula centenària i rellança la marca i el producte des d'un nou obrador amb un equip de 10 persones. Un dels objectius del premi ha estat justament reconèixer la tasca d'inserció social que fa El Rosal i els seus esforços per arribar al mercat internacional, especialment a Bèlgica.