Comença la quarta Barcelona Science and Technology Diplomacy Summer School

Aquesta edició de l’escola d'estiu torna al format presencial

DIPLOCAT, conjuntament amb SciTech DiploHub, l'IBEI, el CIDOB, el Barcelona Supercomputing Center i l'Ajuntament de Barcelona han organitzat la 4a edició de la Barcelona Science and Technology Diplomacy Summer School per tractar temes relacionats amb la diplomàcia científica i tecnològica. El curs d'estiu ha començat avui i finalitzarà el 7 de juliol. La inauguració ha anat a càrrec del director de l'IBEI, Jacint Jordana, el director general de SciTech DiploHub, Alexis Roig, i la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret.

En la seva intervenció, Foraster ha destacat la tornada a la presencialitat després de dues edicions telemàtiques a causa de la pandèmia. També ha presentat breument el consorci i les seves funcions, i ha agraït la col·laboració amb la resta d'entitats organitzadores, que permet sumar esforços i sinergies. Un dels objectius de DIPLOCAT és fomentar la formació i la capacitació, i és en aquest marc que cal entendre un seminari com aquest que avui comença.

Com en les passades edicions, l'activitat s'adreça a científics, experts en tecnologia, diplomàtics i professionals de les relacions internacionals. En aquesta ocasió hi ha 35 persones inscrites, moltes de les quals s'han desplaçat a Barcelona des de l'estranger. Entre els ponents hi ha experts que tractaran temes actuals de l'àmbit de la ciència i la tecnologia i les relacions internacionals, des de la diplomàcia tecnològica a la diplomàcia climàtica, passant per la diplomàcia de la salut global, amb especial atenció a Europa, la Mediterrània i el paper de les ciutats globals.