Vuit nous estudiants obtenen una beca de DIPLOCAT per realitzar estudis a l’estranger

Cinc becaris i tres becàries cursaran estudis euromediterranis i internacionals al Regne Unit, França, Polònia i Bèlgica

La secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, s'ha reunit avui amb els cinc becaris i les tres becàries que han rebut la beca DIPLOCAT i que a partir del mes de setembre iniciaran els seus estudis de màster a l'estranger. Foraster ha felicitat les persones beneficiàries de les beques de la 40a convocatòria per realitzar estudis internacionals i de la 5a convocatòria per realitzar estudis euromediterranis al Col·legi d'Europa, Campus de Natolín, a Varsòvia, ambdues convocatòries per al curs acadèmic 2023-2024.

El Programa de beques de DIPLOCAT concedeix cada any beques per cursar estudis en relacions internacionals, amb un enfocament més generalista, a qualsevol universitat estrangera i beques per cursar estudis euromediterranis al Col·legi d'Europa (campus de Natolín), a Varsòvia.

Les vuit persones beneficiàries d'enguany cursaran estudis de màster en seguretat, política i gestió cultural, estudis econòmics europeus, dret europeu i estudis interdisciplinaris europeus. Els països de destí són el Regne Unit, França, Polònia i Bèlgica.

La secretària general de DIPLOCAT ha destacat que l'objectiu del Programa de beques de DIPLOCAT és formar personal especialitzat en qüestions relatives a les relacions internacionals, que en el futur puguin contribuir a la projecció internacional de Catalunya. Amb les convocatòries 2023-2024 ja són 318 els estudiants catalans que s'han beneficiat d'aquestes beques des de la seva creació l'any 1983, i que enguany celebra el seu 40è aniversari.

Aquest Programa s'emmarca dins l'eix d'actuació Capacitar de DIPLOCAT que consisteix a fomentar la formació i el coneixement de la ciutadania en relacions internacionals. DIPLOCAT també ofereix formació en relacions internacionals a les entitats del consorci i a les administracions de Catalunya, mitjançant cursos de formació especialitzada.