Comença la quarta edició del seminari de formació sobre fons europeus

Hi ha 241 inscrits i inclou una sessió sobre el Pacte verd europeu

Avui dimarts, 26 de setembre, ha començat la quarta edició del seminari de formació sobre fons europeus organitzat per DIPLOCAT i les dues entitats municipalistes que formen part del consorci, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), amb la col·laboració del Departament d'Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) i la Diputació de Barcelona.

En la inauguració del curshan donat la benvinguda als participants Laura Foraster i Lloret, secretària general de DIPLOCAT; Meritxell Budó, presidenta de l'ACM i alcaldessa de La Garriga; Olga Arnau, presidenta de la Comissió Gestora de la FMC; i Ismael Peña, director de l'EAPC. 

En aquesta ocasió, el seminari es durà a terme majoritàriament de forma telemàtica, però també hi haurà algunes sessions presencials. El curs tindrà un total de 48 hores de durada i ha tingut molt èxit, amb un total de 241 inscrits. Els ponents que hi participen són experts de la Comissió Europea i de la Generalitat, professors universitaris i representants de diferents administracions locals amb experiència en la gestió de fons europeus.

Enguany, el programa de formació posa especial atenció als fons Next Generation EU, a més dels diferents programes i fons del període 2021-2027. Al llarg del seminari també es donaran a conèixer bones pràctiques en l'obtenció de fons europeus a Catalunya. Cal destacar com a novetat d'aquesta edició la incorporació d'una sessió sobre el Pacte verd europeu. Les classes s'han dissenyat amb sessions setmanals, de tres hores, durant les quals s'explicarà quins programes de finançament existeixen i es combinaran les sessions teòriques amb la presentació d'experiències i dos tallers pràctics. La formació s'allargarà fins al mes de febrer de l'any vinent.

Enllaços relacionats