El MEDIMED 2023 torna al format presencial i aplega 250 professionals a Sitges

Organitzada per APIMED i DIPLOCAT, la 24a edició del mercat internacional de documentals europeus i mediterranis té lloc entre el 12 i el 15 d'octubre

L'Associació de Productors Independents de la Mediterrània (APIMED) i DIPLOCAT  organitzen la 24a edició del mercat internacional de documentals europeus i mediterranis, que torna al format presencial i aquests dies aplega 250 professionals d'arreu del món a Sitges. L'objectiu principal del MEDIMED DOC Market és posar en contacte productors independents i televisions internacionals, fons de finançament, distribuïdors, agents de venda i programadors de festivals, amb la missió de facilitar l'intercanvi comercial i professional i promoure la coproducció audiovisual entre Catalunya, la Unió Europea i els països del sud de la Mediterrània (Magrib, Pròxim Orient i Turquia).

Al MEDIMED 2023 s'hi presentaran 56 projectes de documental en diverses fases de desenvolupament, provinents de 25 països. S'hi han acreditat 250 professionals de la indústria del documental de més de cinquanta països, que representen 65 canals de televisió i 20 distribuïdores internacionals, a més de fons de finançament com el Doha Film Institute (Qatar), Catapult Film Fund (EEU), Women Make Movies (EEUU) i Jordan Film Fund (Jordània), entre d'altres. Sota la direcció de Sergi Doladé, el treball dut a terme en les 23 edicions precedents ha convertit el MEDIMED en una cita ineludible per als professionals internacionals del documental.

El programa del MEDIMED 2023 inclou el Pitching Forum, dedicat a una selecció de 25 projectes de 14 països; les Industry Talks, sessions informatives sobre diversos temes relacionats amb la indústria del documental; la Docs Gallery, que ofereix una selecció de més de 400 documentals produïts en el període 2022-23 a la regió euromediterrània; i la secció Speedy Pitch Meetings, dedicada a 23 projectes en diverses fases de desenvolupament. També està previst que hi hagi un miler de reunions bilaterals. Al mercat hi assisteixen les principals televisions i distribuïdores internacionals, entre les quals destaquen ARTE, ARTE G.E.I.E., AL JAZEERA, ASHARQ DOCUMENTARY, BBC, BBC ARABIC, CANAL+, DMC, HTP8, MOVISTAR+, POV, RAI, RTS, TVC, TVE, TG4, TRT WORLD, VRT, YLE i ZDF.

Els projectes catalans que participen a les diferents seccions del mercat són:

  • A Sacred Lie ' Ventura Durall ' Nanouk Films
  • Crusade and Cross ' Manuel Rodríguez González ' Lukimedia
  • Wet the Gunpowder ' Alfonso Domingo i Diego Mas Trelles ' Minimal Films
  • The Retreat ' Tian Riba i Oriol Bosch ' Sábado Películas, El Terrat Speedy Pitch:
  • All The Past Ahead a Story of Spanish Dance ' Mallerich Films, Rétroviseur Productions (França)
  • Breathe, Mom ' Meri Collazos ' Alba Sotorra Produccions
  • Don't Fuck With Johan ' Duncan McMath ' ZoomSport Films
  • Mechanics For Peace ' Susana Guardiola ' Stories By Susana Guardiola, Les films d'ici (França)
  • My Sextortion Diary ' Patricia Franquesa ' Gadea Films, Ringo Media
  • Qui Som? ' Salvador Sunyer ' Materia Cinema, Avalon, Les Films d'ici (França)

Organitzat per l'Associació Internacional de Productors Independents de la Mediterrània (APIMED), presidida per la productora catalana Isona Passola, i per DIPLOCAT, el MEDIMED rep el suport de l'Institut Català de les Industries Culturals (ICEC), l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sitges.