Comença la segona edició del curs “Acció en organismes internacionals i europeus”

És d'accés restringit i hi participen professionals que tenen relació amb instàncies internacionals i de la UE

Ahir va començar la 2a edició del curs "Acció en organismes internacionals i europeus", organitzat conjuntament per DIPLOCAT i l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI), en col·laboració amb el Departament d'Acció Exterior i Unió Europea i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. La inauguració va anar a càrrec de la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret; el president de l'IBEI, Narcís Serra; i la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret. El curs consta de 7 sessions, que s'allargaran fins a final de novembre.

En les seves paraules de benvinguda, la consellera Meritxell Serret va refermar l'aposta del Govern per la formació i la professionalització en l'àmbit de l'acció exterior. Tot seguit, la secretària general de DIPLOCAT va explicar que l'objectiu del curs és entendre com funcionen els organismes internacionals i europeus per poder-hi incidir més i millor. En nom de l'IBEI, Narcís Serra va defensar la necessitat de potenciar les relacions exteriors de Catalunya en molts àmbits i el fet que aquestes relacions es duguin a terme d'acord a uns valors comuns i compartits.

El curs "Acció en organismes internacionals i europeus" és una formació no oberta al públic i d'accés restringit, que enguany compta amb 43 inscrits, adreçada al personal de les administracions públiques de Catalunya i a les entitats membres de DIPLOCAT. El curs està especialment concebut per formar professionals que han d'actuar o tenir relació amb les instàncies internacionals, representant i defensant els propis interessos amb competència, eficàcia i flexibilitat.

Els responsables d'impartir les sessions sobre el funcionament dels organismes internacionals, els instruments de cooperació i la presa de decisions, els canals de comunicació, els mecanismes d'influència i les vies de participació i interlocució són professors universitaris especialistes en relacions internacionals i en la Unió Europea, i professionals que treballen en institucions d'aquest àmbit.  

Enguany, el curs posa més èmfasi en la vessant pràctica i l'exposició de casos de bones pràctiques per entendre la manera de fer i actuar d'aquestes instàncies internacionals. L'objectiu és fomentar la interacció amb aquests organismes i reforçar les capacitats per negociar-hi i relacionar-s'hi amb fluïdesa, des de com conèixer-los i com adreçar-s'hi, fins a les millors maneres d'incidir-hi i treure'n el màxim partit.

Enllaços relacionats