DIPLOCAT convida vuit periodistes estrangers a la diada castellera de Tots Sants a Vilafranca

Procedents de Finlàndia, Noruega, Marroc, Tunísia, Bòsnia, Països Baixos i Gran Bretanya

Dins del programa de visitants internacionals de l'entitat, DIPLOCAT ha convidat aquesta setmana un grup de periodistes estrangers a conèixer de primera mà una de les tradicions catalanes més úniques i espectaculars: els castells. La delegació estava formada per vuit periodistes procedents de Finlàndia, Noruega, Marroc, Tunísia, Bòsnia, Països Baixos i Gran Bretanya, que dimecres van ser a la plaça de la Vila de Vilafranca per assistir en directe a la diada castellera de Tots Sants.

Els periodistes van començar el seu programa dilluns a Barcelona visitant la seu de DIPLOCAT, on es van reunir amb la secretària general, Laura Foraster i Lloret, i posteriorment van visitar el recentment inaugurat Museu de l'Art Prohibit. Al vespre, ja a Vilafranca, van assistir al darrer assaig dels Verds a la seva seu, Cal Figarot. L'endemà dimarts van ser rebuts per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i van visitar el també nou museu Món Casteller a Valls, i van cloure la jornada visitant un celler del Penedès.

Finalment, dimecres van poder viure en pròpia pell l'emoció dels castells a plaça, amb l'actuació dels Castellers de Vilafranca, els Capgrossos de Mataró, els Borinots de Sants i els Xiquets de Tarragona. Després d'uns dies aprenent sobre l'origen, els valors i la importància d'aquesta tradició centenària per a Catalunya, els vuit periodistes van ser testimoni del primer 9d9f carregat pels Verds de la història dels castells.