DIPLOCAT i la Fundació Barça organitzen una jornada sobre esport i gènere

Tindrà lloc el 30 de novembre a Barcelona i comptarà amb experts internacionals

La Fundació Barça i DIPLOCAT organitzen conjuntament la jornada "Esport i gènere, una visió internacional". L’acte tindrà lloc a l'Auditori 1899 del FC Barcelona el proper 30 de novembre de les 9.30h a les 13.30h i comptarà amb la participació de persones expertes i professionals de l'esport, catalanes i estrangeres. L'objectiu és debatre sobre l'esport com a element d'inclusió social, tot tenint en compte la perspectiva de gènere.

L'acte vol posar sobre la taula la situació de les dones que participen en l'esport d'elit a Catalunya, que si bé ha millorat considerablement en els darreres anys, segueix molt allunyada de la dels homes. En l'esport femení, la presència d'estereotips impedeix que  rebin un reconeixement en igualtat de tracte amb els seus equivalents masculins.

La benvinguda anirà a càrrec de Laura Foraster i Lloret, secretària general de DIPLOCAT, i Elena Fort, vicepresidenta del FCB i patrona de la Fundació Barça. Tot seguit, Susanna Soler Prat, professora a l'Institut Nacional d'Educació Física i coordinadora del Grup d'Investigació Social i Educativa de l'Activitat Física i l'Esport, parlarà del vincle entre esport i  gènere des d'una perspectiva històrica i amb una mirada de canvi cap al futur.

La jornada, que serà conduïda per la periodista esportiva Laia Bonals, comptarà també amb dues taules rodones. A la primera taula s'exposaran diferents iniciatives per tal de promoure la igualtat d'oportunitats en l'esport i comptarà amb Francine Raveney, secretària executiva adjunta de l'Acord Parcial Ampliat per a l'Esport del Consell d'Europa; Laura Rahola, cap de comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona; Èlia Soriano, directora executiva de l'Institut Català de les Dones; i la mateixa Fundació Barça, representada per la seva directora, Marta Segú.

En el decurs de la segona taula rodona es presentaran experiències personals d'esportistes d'elit per conèixer les dificultats i els reptes que avui dia encara afronten pel fet de ser dones. Les esportistes que hi participaran són Maria Planas, exentrenadora i seleccionadora de bàsquet a Catalunya i Espanya; Gaëlle Thalmann, exportera del Real Betis i actual cap de la secció femenina de futbol al FC Lugano; Sabine Hazboun, responsable de programa a la Fundació Olímpica per als Refugiats i nedadora olímpica; i Laia Soler, del Centre d'Excel·lència Esportiva i alt rendiment del FC Barcelona.

Tancaran l'acte Manuel Szapiro, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, i Marta Segú, directora de la Fundació Barça.

Inscripcions

Enllaços relacionats