El Ple de DIPLOCAT aprova el Pla de Treball 2024

El màxim òrgan de govern de l'entitat, presidit per Meritxell Serret, també ha aprovat el nom de Catalunya Internacional com a nova marca i augmentar el nombre de beques

Aquesta matí s'ha reunit de manera telemàtica el Ple de DIPLOCAT, en una trobada que ha presidit la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, per delegació del  president de la Generalitat, Pere Aragonès, que també és el president de DIPLOCAT i del Ple. DIPLOCAT és un consorci de composició publicoprivada integrat per 38 institucions i entitats.

La consellera Serret ha donat la benvinguda als assistents i ha agraït tant la feina de l'equip de DIPLOCAT com de les entitats membres per "unir sinèrgies i posicionar Catalunya al món". La consellera ha dit que DIPLOCAT és un bon exemple de consens, amb llarga tradició a la societat catalana, en aquest cas com a "compromís compartit de projecció internacional". Finalment, Serret ha reiterat la voluntat del Govern d'acompanyar i impulsar aquesta internacionalització, "amb l'objectiu final de ser útils tant a la societat com a les nostres contraparts".

El Ple ha fet l'aprovació inicial dels nous Estatuts del consorci, que permet encarar la fase final del procés. El Ple també ha aprovat formalment el nom de Catalunya Internacional com a nova marca de l'entitat un cop s'aprovin els Estatuts. Així mateix, també s'ha aprovat el Pla de Treball per al 2024, amb la corresponent dotació financera. El pressupost global del consorci es manté en una xifra molt similar a la dels darrers anys (2.1M EUR).

La secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, ha agraït la confiança del Ple en tot l'equip de l'entitat i el suport a les activitats que es duen a terme perquè DIPLOCAT continuï sent "des de la diversitat i la pluralitat, no només un actiu de país sinó també un actiu per a tots els membres del consorci".

Foraster també ha estat l'encarregada de presentar a grans trets les activitats previstes en el Pla de Treball 2024. Entre les novetats, ha destacat una campanya de promoció internacional de Catalunya a les xarxes socials; visites d'intercanvi de bones pràctiques a l'estranger amb representants de les entitats membres del consorci i de la societat civil, com una visita a Dinamarca per conèixer l'aplicació de noves tecnologies en el sector agrari; la visita d'un grup de periodistes internacionals en el marc dels preparatius de la biennal europea Manifesta, que tindrà lloc a Barcelona el darrer trimestre de l'any; i un debat sobre la crisi actual de les democràcies i el tractament de les notícies falses, coincidint amb les eleccions al Parlament Europeu i als Estats Units, entre altres temes. També ha anunciat que el Programa de beques de DIPLOCAT, que enguany celebra el 40è aniversari, augmentarà el nombre de beques de les vuit actuals fins a dotze.

Pel que fa a les actuacions que es mantenen, Foraster ha esmentat, entre d'altres, la visita a Ginebra per conèixer el model de les Nacions Unides i les organitzacions internacionals com a complement del curs "Acció davant els organismes internacionals i europeus"; el monitoratge de la presència de Catalunya en mitjans de comunicació internacionals i xarxes socials; la campanya #BooksAndRoses d'internacionalització de Sant Jordi; les diferents publicacions digitals, aplegades a la col·lecció Àgora DIPLOCAT; i el programa de visitants internacionals, que convidarà periodistes internacionals per Sant Jordi i amb motiu del Concurs de Castells de Tarragona.

Enllaços relacionats