DIPLOCAT participa en el Plenari del Consell de la Catalunya Exterior

Es tracta de la tercera reunió ordinària d'aquest òrgan assessor de consulta i participació de la Catalunya exterior en les polítiques públiques del Govern

DIPLOCAT ha participat aquesta tarda en la tercera reunió ordinària del Plenari del Consell de la Catalunya Exterior, presidit per la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, que també ha comptat amb la participació del director general de la Catalunya Exterior, Rafel Caballeria.

DIPLOCAT disposa d'una vocalia en el Consell de la Catalunya Exterior, òrgan assessor i col·legiat que assessora el Govern sobre la política que s'ha de dur a terme en l'àmbit de les Comunitats Catalanes a l'Exterior. En el transcurs del Plenari es van presentar les conclusions a les quals havien arribat les diferents comissions de treball.

Durant el seu torn d'intervenció, Jordi Arrufat, gestor de projectes de DIPLOCAT, ha avançat als assistents les principals novetats que hi haurà l'any 2024 referents a la campanya d'internacionalització de Sant Jordi, coneguda amb l'etiqueta de #BooksAndRoses. Arrufat ha convidat les entitats presents a enviar comentaris i suggeriments de millora de la iniciativa.

Així mateix, també s'ha recordat a tots els participants que DIPLOCAT publicarà de forma regular, durant el 2024 i de forma mensual, informes de monitoratge de les converses sobre Catalunya i les entitats membres de DIPLOCAT a les xarxes socials fora de les nostres fronteres, una informació que pot resultar rellevant per poder dissenyar estratègies de col·laboració entre les Comunitats Catalanes a l'Exterior i les entitats membres del consorci.

Està previst que el proper Plenari del Consell de la Catalunya Exterior sigui a final de l'any 2024.