Periodistes estrangers visiten les seus de la biennal Manifesta 15

La biennal nòmada arribarà la propera tardor a diferents indrets de Barcelona i l'àrea metropolitana

Durant tres dies, de dilluns a dimecres, responsables de Manifesta i DIPLOCAT han acompanyat una delegació de periodistes estrangers a visitar algunes de les seus on tindrà lloc la biennal nòmada Manifesta 15 després de l'estiu, del 8 de setembre al 24 de novembre. Es tracta de la quinzena edició d'una biennal nascuda a Holanda i que ha recorregut diferents països fins a arribar a Barcelona i la seva àrea metropolitana. L'edició d'enguany destaca per la descentralització de la biennal, que arribarà a un total d'onze ciutats, amb l'objectiu de fer arribar la cultura cap a la perifèria de la gran ciutat i crear sinergies entre Barcelona i el seu entorn.

En paraules de la seva directora, Hedwig Fijen, Manifesta 15 utilitzarà l'art i la cultura per tractar de la transició ecològica i del canvi climàtic, i de com es desenvoluparan les ciutats en el futur. En aquesta ocasió, la biennal comptarà amb les contribucions no només de comissaris i mediadors, sinó també de col·lectius i investigadors que siguin actius en l'àmbit de la transició verda i social. Els setze periodistes estrangers, especialistes en cultura i disseny, pertanyien a mitjans i revistes especialitzades d'Alemanya, Itàlia, França, Gran Bretanya, Àustria i Portugal. Els corresponsals estrangers a Barcelona i la premsa catalana també han pogut conèixer de primera mà les línies generals i alguna seu de Manifesta 15.

El programa ha inclòs, entre d'altres, visites al Monestir de Sant Cugat; la seu d'Egara a Terrassa; el Museu de les Cases Barates del barri del Bon Pastor; el Centre d'Art Contemporani Fabra i Coats; les tres Xemeneies de Sant Adrià de Besós; l'antiga presó de Mataró, que ara acull un centre d'art contemporani; els Aiguamolls del Delta del Llobregat; i la fàbrica de Can Trinxet a l'Hospitalet de Llobregat. Els integrants del grup han estat rebuts per experts locals, arquitectes i responsables polítics, a més del director de Comunicació i Premsa de DIPLOCAT, Martí Estruch Axmacher, que els ha explicat la tasca que du a terme el consorci.