Més de 325 actes per celebrar Sant Jordi arreu del món

El Govern, DIPLOCAT i l'Institut Ramon Llull han presentat avui les xifres i les actuacions més destacades de #BooksAndRoses

En una conferència de premsa conjunta a la seu de l'Institut Ramon Llull (IRL) a Barcelona, la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu; la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret; i el director del Llull, Pere Almeda, han presentat aquest migdia el conjunt d'activitats que tindran lloc enguany per celebrar la diada de Sant Jordi arreu del món,

"L'acció exterior és una prioritat del Govern i Sant Jordi és una festa de referència que ens permet posicionar la llengua i la cultura catalana arreu del món", ha dit Serret en l'obertura de l'acte. En total, a dia d'avui, s'han comptabilitzat 325 actes relacionats amb Sant Jordi arreu del món, a 192 ciutats de 29 països diferents. D'entre tots aquests, les delegacions del Govern a l'exterior portaran la diada de Sant Jordi a 90 ciutats de 21 països diferents. "Tenim una clara vocació de continuar fent diplomàcia cultural i la celebració de Sant Jordi és una gran carta de presentació", ha apuntat la consellera.

Per primera vegada, les delegacions del Govern al Japó i a Corea del Sud se sumaran en l'organització d'actes als països asiàtics, col·laborant amb les comunitats catalanes d'aquests països. "Reforcem la diada de Sant Jordi al continent asiàtic, un espai estratègic per al Govern i per al conjunt de la societat catalana", ha dit la consellera. Actualment, la representació institucional de la Generalitat de Catalunya al món és de 21 delegacions, que cobreixen 72 països de tots els continents.

En la seva intervenció, la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, ha assegurat que Sant Jordi "és un dels actius més grans que tenim com a país" i que es tracta d'una celebració "inclusiva i molt arrelada que ens permet donar-nos a conèixer i presentar-nos amb la nostra millor cara". Foraster ha destacat que enguany s'ha notat un increment d'actes promoguts per les delegacions del Govern a l'exterior, que com tota la resta s'apleguen al portal del projecte Books and Roses, i ha presentat un vídeo promocional i una campanya per promocionar llibres catalans traduïts a idiomes estrangers pensats per a les xarxes socials. Com cada any, DIPLOCAT convidarà un grup de periodistes estrangers a viure la jornada en directe a Barcelona.

Per la seva banda, el director de l'Institut Ramon Llull, Pere Almeda, ha dit que enguany s'han implicat de manera especial en la celebració de Sant Jordi a Berlín amb l'organització de diferents actes al centre cultural Kulturbrauerei. És la primera vegada que l'IRL impulsa una iniciativa d'aquest tipus a l'estranger amb institucions locals. "Serà una celebració amb música i debats, que ens permetrà interactuar amb altres cultures", ha explicat Almeda. La jornada, coorganitzada amb la Delegació del Govern a Alemanya, comptarà amb parades d'entitats, activitats infantils, actuacions castelleres i espais gastronòmics.