La conferència regional del Parlament Europeu dels Joves es reuneix a Barcelona

DIPLOCAT col·labora en l'organització de la trobada que ha tingut lloc durant tres dies a la capital catalana

DIPLOCAT ha col·laborat en l'organització de la conferència regional del Parlament Europeu dels Joves (European Youth Parliament) que ha tingut lloc a Barcelona entre el 15 i el 17 de març de 2024. L'EYP és una organització apolítica i sense ànim de lucre que té com a missió animar els joves a tenir un pensament crític i independent, i facilitar-los l'aprenentatge d'habilitats socials i polítiques.

L'EYP organitza conferències regionals en què simulen el funcionament del Parlament Europeu. La llengua de treball és l'anglès. Allà es trien els participants que aniran a les conferències estatals i després els escollits finals assisteixen a sessions internacionals que reuneixen membres de tot el continent europeu. En el marc de les conferències regionals s'organitzen panels d'experts i sessions de formació. Una d'aquestes ha anat a càrrec de Jordi Arrufat, gestor de projectes de DIPLOCAT, que els ha parlat sobre habilitats en projecció internacional.

Arrufat ha explicat què és DIPLOCAT, quines activitats fa i com utilitza el soft power o poder tou per fer projecció exterior des de la seva condició d'actor no estatal. Un dels exemples pràctics que ha posat és el de la campanya #BooksAndRoses de projecció internacional de la Diada de Sant Jordi, d'esperit col·laboratiu, que des de 2015 difon les activitats relacionades amb la tradició dels llibres i les roses que es fan arreu del món.