Arriba la tercera edició de la Barcelona Summer School of the Mediterranean and the Middle East

Es tracta d'una iniciativa conjunta de l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI), Blanquerna-Universitat Ramon Llull, l'Institut Europeu de la Mediterrània i DIPLOCAT

De l'1 al 5 de juliol tindrà lloc una nova edició de la Barcelona Summer School of the Mediterranean and the Middle East, que coorganitzen l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI), Blanquerna-Universitat Ramon Llull, l'Institut Europeu de la Mediterrània i DIPLOCAT. La data límit per inscriure-s'hi és el 27 de juny (més informació al programa adjunt).

L'edició d'enguany inclourà un seguit de cursos sobre política i relacions internacionals a la Mediterrània i l'Orient Mitjà, impartits per experts de reconegut prestigi. Els cursos seran interactius i presencials, tot i que també es podran seguir en línia en alguns casos. Els temes que es tractaran seran el compromís religiós i la migració, l'energia, la sostenibilitat i el canvi climàtic, la resolució de conflictes, les connexions, aliances i influències a la regió i al sud global, i el gènere i la descolonització, entre d'altres. El programa també inclou un curs sobre tècniques d'escriptura científica i els seus components bàsics, com ara l'argumentació lògica, la persuasió i l'estil d'escriptura propi de l'àmbit de les ciències socials, així com sortides culturals i visites.

L'Escola d'Estiu s'inaugurarà amb la conferència Making and Unmaking the Tale of the "Saracen" (in the European Mediterranean): The case of Sicily,  a càrrec de Sherine Hafez, de la Universitat de Califòrnia a Riverside, que serà moderada i interpel·lada per Suad Joseph, de la Universitat de Califòrnia a Davis, en el marc de la cerimònia del Premi Fred Halliday 2024.

Enllaços relacionats