S’inaugura la tercera edició de la Barcelona Summer School of the Mediterranean and the Middle East

L'acte inaugural va comptar amb la participació de la professora Sherine Farhat, guanyadora del premi Fred Halliday l'any passat

Ahir va tenir lloc la inauguració de la tercera edició de la Barcelona Summer School of the Mediterranean and the Middle East, que coorganitzen l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI), Blanquerna-Universitat Ramon Llull, l'Institut Europeu de la Mediterrània i Catalunya Internacional que durarà fins al dia 5 de juliol.

Sherine Farhat, catedràtica d'Estudis de Gènere i Sexualitat i d'Orient Mitjà i Cultures Islàmiques de la Universitat de Califòrnia Riverside i guanyadora del premi Fred Halliday 2023, va ser la convidada a donar la conferència inaugural: Making and Unmaking the Tale of the "Saracen" (in the European Mediterranean): The case of Sicily.  L'acte, que va tenir lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona va comptar també amb la participació de la professora Suad Joseph, professora investigadora distingida d'Antropologia i Estudis de Gènere, Sexualitat i Dona de la Universitat de Califòrnia Riverside, i Umut Özkırımlı, director acadèmic de la Barcelona Summer School.

L'edició d'enguany de l'escola d'estiu inclou un seguit de cursos sobre política i relacions internacionals a la Mediterrània i l'Orient Mitjà, impartits per experts de reconegut prestigi. Els cursos són interactius i presencials. Els temes que es tracten són el compromís religiós i la migració, la resolució de conflictes, les connexions, aliances i influències a la regió i al sud global, i el gènere i la descolonització, entre d'altres. El programa també inclou un curs sobre tècniques d'escriptura científica i els seus components bàsics, com ara l'argumentació lògica, la persuasió i l'estil d'escriptura propi de l'àmbit de les ciències socials, així com sortides culturals i visites.

Enllaços relacionats