Periodistes europeus visiten Catalunya per Sant Jordi

Convidat per DIPLOCAT, el grup incloïa reporters d'Alemanya, França, Suècia, Croàcia, Portugal, Eslovàquia, Romania, Letònia, Estònia i Lituània

Per aconseguir que la Diada de Sant Jordi sigui més coneguda arreu del món i en paral·lel a la campanya d'internacionalització que s'aplega sota l'etiqueta de #BooksAndRoses, ja fa anys que DIPLOCAT convida periodistes estrangers a Catalunya perquè puguin veure i viure l'ambient de la jornada en directe i explicar-ho als seus respectius països. Enguany la delegació incloïa deu periodistes d'Alemanya, França, Suècia, Croàcia, Portugal, Eslovàquia, Romania, Letònia, Estònia i Lituània.

Durant la seva estada, els periodistes es van trobar amb escriptors i periodistes, amb els responsables del PEN Català, amb l'equip directiu de l'Institut Ramon Llull, amb la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, i amb el secretari d'Acció Exterior del Govern, Miquel Royo, entre d'altres. També van visitar la seu del projecte Manifesta 15, la llibreria Ona Llibres, on van poder parlar amb la directora Iolanda Batallé, i l'Ateneu Barcelonès, on van saludar la presidenta Isona Passola. El programa també va incloure un concert al Palau de la Música Catalana.

En concloure el programa de tres dies i després de passejar per Barcelona envoltats de llibres i roses, els periodistes es van mostrar impressionats per les dimensions d'aquesta tradició i per la quantitat de gent de totes les edats que hi havia al carrer, i van coincidir en assenyalar que no havien viscut mai una experiència semblant relacionada amb la literatura.