Viatge a Ginebra per conèixer el sistema de les Nacions Unides i explorar opcions de col·laboració internacional

El viatge està organitzat per DIPLOCAT i la Delegació del Govern a Suïssa i hi participen 27 professionals de l’administració catalana i d’entitats membres del consorci

DIPLOCAT i la Delegació del Govern a Suïssa organitzen des d'ahir una visita d'estudi a Ginebra de dos dies de durada com a complement de la segona edició del curs "Acció en organismes internacionals i europeus". El viatge es fa per identificar oportunitats d'interès a Ginebra, conèixer de primera mà l'ampli sistema de les Nacions Unides i saber com es pot treballar amb ells des de les administracions catalanes i la societat civil.

Amb aquesta activitat, DIPLOCAT incentiva la posada en pràctica dels temes tractats durant el curs esmenat anteriorment mitjançant el contacte directe amb responsables d'aquestes institucions i amb catalans que hi treballen. Entre el grup de 27 persones que s'han desplaçat a Ginebra hi ha treballadors de la Generalitat de Catalunya, ACCIÓ, l'Agència Catalana de Cooperació, el CTTI, el Parlament de Catalunya, l'Institut Ramon Llull, l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Diputació de Girona, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, el CAC i la UOC.

El programa va començar amb una trobada a la Delegació del Govern a Suïssa i unes paraules de benvinguda del seu responsable, Gabriel Boichat. L'agenda inclou visites i trobades amb organismes com ara l'Organització Mundial Contra la Tortura (OMCT); el Geneva Environment Network, que treballa per la conscienciació pública en temes mediambientals i de desenvolupament sostenible; i les agències ONU Dones i ONU Sida. També estan programades visites a l'Arxiu de l'ACNUR i el Palau de Nacions, entre d'altres, així com una trobada amb catalans que treballen a organitzacions internacionals amb seu a Ginebra.

El curs sobre "Acció en organismes internacionals i europeus", que enguany tindrà una tercera edició després de l'estiu, està organitzat conjuntament per DIPLOCAT i l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI), en col·laboració amb el Departament d'Acció Exterior i Unió Europea, i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. El curs, que s'adreça exclusivament al personal de les administracions públiques de Catalunya i a les entitats membres de DIPLOCAT, està especialment concebut per formar professionals que han d'actuar o tenir relació amb les instàncies internacionals, representant i defensant els propis interessos amb competència, eficàcia i flexibilitat.