Tercera edició del curs “Acció en organismes internacionals i europeus”

És d'accés restringit i s'adreça a professionals que tenen relació amb instàncies internacionals i de la UE

DIPLOCAT i l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI), en col·laboració amb el Departament d'Acció Exterior i Unió Europea i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, organitzen conjuntament  la 3a edició del curs "Acció en organismes internacionals i europeus". El curs consta de 7 sessions que tindran lloc del 16 d’octubre al 21 de novembre.

El curs "Acció en organismes internacionals i europeus" és una formació no oberta al públic i d'accés restringit, adreçada al personal de les administracions públiques de Catalunya i a les entitats membres de DIPLOCAT. El curs està especialment concebut per formar professionals que han d'actuar o tenir relació amb les instàncies internacionals, representant i defensant els propis interessos amb competència, eficàcia i flexibilitat.

Els responsables d'impartir les sessions sobre el funcionament dels organismes internacionals, els instruments de cooperació i la presa de decisions, els canals de comunicació, els mecanismes d'influència i les vies de participació i interlocució són professors universitaris especialistes en relacions internacionals i en la Unió Europea, i professionals que treballen en institucions d'aquest àmbit.  

Enguany, el curs continua fent èmfasi en la vessant més pràctica i l'exposició de casos de bones pràctiques per entendre la manera de fer i actuar d'aquestes instàncies internacionals. L'objectiu és fomentar la interacció amb aquests organismes i reforçar les capacitats per negociar-hi i relacionar-s'hi amb fluïdesa, des de com conèixer-los i com adreçar-s'hi, fins a les millors maneres d'incidir-hi i treure'n el màxim partit. La data límit per inscriure-s'hi és el 10 de juliol.

Com a continuació del curs, està previst organitzar, el segon trimestre de 2025, una visita de treball a Ginebra per conèixer de primera mà diferents organismes de les Nacions Unides. L'activitat tindrà places limitades i s'hi podran acollir els alumnes que hagin completat el 80% d'aprofitament del curs o assolit el certificat d'aprofitament emès per l'escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC).

Enllaços relacionats