Pinsos Picart rep el IX Premi DIPLOCAT a la Projecció Empresarial Catalana

En el decurs de la 37a edició dels Premis PIMES 2023

L'empresa Pinsos Picart va rebre anit el IX Premi DIPLOCAT a la Projecció Empresarial Catalana en un acte que va tenir lloc al Palau Sant Jordi de Barcelona i al qual van assistir el president de la Generalitat, Pere Aragonès; el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull;  l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; i el ministre espanyol d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, entre d'altres autoritats. El guardó forma part de la 37a edició dels Premis PIMES que organitza la patronal de les petites i mitjanes empreses PIMEC, una de les 38 entitats que formen part del consorci Catalunya Internacional. L'any que ve està previst que el guardó canviï de nom i passi a dir-se Premi Catalunya Internacional a la Projecció Empresarial.

Les empreses finalistes del Premi DIPLOCAT van rebre un diploma acreditatiu de mans del secretari general de PIMEC, Josep Ginesta. Es tracta del celler Castell del Remei (Penelles, La Noguera), l'empresa de productes de cosmètica natural Alqvimia (Tortellà, Garrotxa), l'empresa de cortines d'alumini i altres derivats del filferro Kriskadecor (Montblanc, Conca de Barberà) i els fabricants de muntures d'ulleres Woodys Eyewear (Vic, Osona).

La secretària general de Catalunya Internacional, Laura Foraster i Lloret, va felicitar els guardonats tot destacant que el premi vol reconèixer el paper de les empreses a l'hora de promoure l'economia catalana i els seus valors arreu del món. El premi valora aquelles empreses que ajuden a projectar Catalunya a l'exterior amb una imatge d'excel·lència de país, donant a conèixer els seus actius i contribuint a millorar-ne la reputació internacional. En les edicions anteriors han estat guardonades Aranow, Scytl, Moritz, Ultramagic, Beabloo, Munich, Yerse i El Rosal.

Pinsos Picart és una empresa de Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) fundada el 1953 per Pere Icart. Inicialment es dedicaven a l'elaboració i venda de pinsos per a animals de granja, però actualment produeixen exclusivament menjar per a animals de companyia. Amb 35 treballadors, la seva facturació és de 15 milions d'euros. Recentment han inaugurat una nova planta de 12.000 metres quadrats a Llinars amb capacitat per produir 40.000 tones de pinso cada any. Els seus productes es poden trobar a països com Albània, Bulgària, Creta, Xipre, Egipte, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, França, Geòrgia, Grècia, Israel, Itàlia, Polònia, Portugal i Romania.