Tercera edició del projecte Catalyst for Talent per internacionalitzar el cinema català

És una iniciativa de l'Acadèmia del Cinema Català en col·laboració amb Catalunya Internacional

L'Acadèmia del Cinema Català i Catalunya Internacional coorganitzen per tercer any consecutiu el projecte Catalyst for Talent. Es tracta d'una iniciativa per internacionalitzar el talent interpretatiu del cinema català i proporcionar als actors i actrius catalanes eines i consells pràctics per enfocar les seves carreres a nivell internacional, a més de posar-los en contacte amb directors de càsting estrangers.

La inauguració va tenir lloc ahir dimarts, 2 de juliol, a la seu de la SGAE a Barcelona. Després d'unes paraules de benvinguda de la presidenta de l'Acadèmia, Judith Colell, i de la secretària general de Catalunya Internacional, Laura Foraster i Lloret, hi va haver una taula rodona que portava per títol "De Catalunya al món: ampliant fronteres a través del guió i el càsting". Moderada per la productora Valérie Delpierre, hi van prendre part la cineasta Aina Clotet, el director i guionista Carlos Marqués-Marcet, el productor Manuel Monzón i la directora de càsting Alejandra Alaff.

Els directors de càsting internacionals convidats aquest any al Catalyst for Talent són Nathalie Cheron (França), Iris Baumüller (Alemanya), Frank Moiselle (Irlanda) i Piotr Bartuszek (Polònia). Tots quatre treballen durant dos dies amb 14 actors i actrius seleccionats en base al seu potencial internacional: Aina Clotet; Maria Molins; Pol Monen; Peter Vives; Joel Cojal; Marina Gatell; Anna Marchessi; Lolo Herrero; Aysha Daraaui; Alicia Reyero; Carla Linares; Maria Morera; Mourad Ouani; i Sergi Cervera. També s'ha programat un taller sobre networking a càrrec de la directora de càsting Luci Lenox i una taula rodona sobre les escenes d'intimitat als càstings, moderada per la directora de càsting Tonucha Vidal.

Els tallers i les sessions de treball van tenir un pròleg dilluns amb la visita al Món Sant Benet del Bages, organitzat per la Catalunya Film Commission, i tindran una cloenda festiva demà dijous al vespre amb la Festa d'Estiu del Cinema Català.