Diplocat posa en marxa la xarxa MDAE Alumni

MDAE-Alumni

La xarxa va començar la seva activitat amb un sopar debat sobre economia social

El dimecres 27 de novembre va tenir lloc la primera activitat de la xarxa MDAE Alumni, un sopar debat sobre economia social amb la participació del professor de la London South Bank University, Alex Murdock, i de Karel Vanderpoorten, membre de la Comissió Europea. El debat va comptar també amb la participació de la secretària general de Diplocat, Laura Foraster i altres ponents a la jornada sobre "Economia Social. Models comparatius", organitzada el dia 28 de novembre conjuntament per Social Business City Barcelona i el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat).

La xarxa MDAE Alumni és una de les actuacions de l'àmbit de la capacitació del Pla Estratègic de Diplocat 2019-2020 que neix amb la voluntat de continuar la formació i fomentar el debat entre els graduats de les cinc edicions del Màster Executiu en Diplomàcia i Acció Exterior (MDAE), un instrument al servei del personal de les administracions públiques de Catalunya (Generalitat de Catalunya i administracions locals). Una de les activitats organitzades en el marc de la xarxa són els sopars debat. Aquests brinden l'oportunitat d'establir un diàleg directe amb alguna personalitat estrangera que visiti Catalunya convidada per alguna de les entitats responsables del MDAE.

En aquesta ocasió, els alumni van tenir l'oportunitat de conèixer i debatre sobre que són l'economia i l'empresa social de la mà del professor Alex Murdock. Davant les preguntes dels alumni, l'expert anglès va asseverar que no hi ha una unanimitat en la definició del què és l'economia social ni pel que fa al nom ni al concepte en si mateix, i més enllà del debat de si parlem d'empreses amb o sense ànim de lucre, el que és important és que "en l'economia social no es tracta dels beneficis, sinó de què fas amb els beneficis".

D'altra banda, un altre dels ponents convidats al sopar debat, Karel Vanderpoorten, va respondre als interrogants del membres de la xarxa sobre les dificultats legals amb què es troben les empreses socials per la falta d'una legislació clara i pròpia que reguli la seva activitat i les diferències existents entre països en aquest àmbit.

L'experiència del primer sopar debat en el marc de la xarxa MDAE Alumni va ser valorada molt positivament pels membres de la xarxa, tant pel que fa al tema de debat com per la possibilitat de poder interrogar i interlocutar directament amb experts en el tema.