Cinquena edició de la Barcelona Science and Technology Diplomacy Summer School i primera del World Science Diplomacy Summit

Barcelona acull dos esdeveniments internacionals sobre diplomàcia científica

Catalunya Internacional, conjuntament amb SciTech DiploHub, l'IBEI, el CIDOB, el Barcelona Supercomputing Center i l'Ajuntament de Barcelona, han organitzat la 5a edició de la Barcelona Science and Technology Diplomacy Summer School per tractar temes relacionats amb la diplomàcia científica i tecnològica. El curs d'estiu va començar el 30 de juny i va finalitzar el 4 de juliol.

Com en les passades edicions, l'activitat s'adreçava a científics, experts en tecnologia, diplomàtics i professionals de les relacions internacionals. En aquesta ocasió s'hi van inscriure 24 persones, moltes de les quals es van desplaçar a Barcelona des de l'estranger. Entre els ponents hi va haver experts que van tractar temes actuals de l'àmbit de la ciència i la tecnologia i les relacions internacionals, des de la diplomàcia tecnològica a la diplomàcia climàtica, passant per la ciberdiplomàcia, amb especial atenció a Europa, la Mediterrània i el paper de les ciutats globals.

Com a novetat d'aquest any, el 5 de juliol va tenir lloc la World Science Diplomacy Summit a la seu de Barcelona Activa, amb 147 inscrits. L'esdeveniment, organitzat per SciTech DiploHub amb la col·laboració de Catalunya Internacional, va comptar amb la participació d'experts internacionals en tecnologia, ciència i diplomàcia científica. Aquesta primera edició es va centrar en la diplomàcia científica per a la pau i com reconstruir la confiança en temps difícils; i en la diplomàcia científica per al progrés social.